Zápasy - Dorost 02. 03. 2024, Jakub Štěrba

Gólů jako trpaslíků, dorost zničil Kladno

Základní část Extraligy dorostu se pomalu blíží do svého finále. Litvínov nadále drží pozici zaručující play off, nic se na tom nezměnilo ani po domácím zápase s Kladnem.

18. kolo, 02.03.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
7 2
  • Třetiny

    1:0, 3:1, 3:1
  • Střely na branku

    48:22
  • Vyloučení

    8:7
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    80

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 16. Bozseník (Koky), 25. Koky (Bednařík, Raichl), 33. M. Peroutka (Bozseník, Trefný), 34. Koky, 48. Raichl (Koky), 50. Raichl (Koky, Bednařík), 52. Trefný (TS)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 25. T. Kozák (D. Beran I), 53. Pytlík (Rambousek, Borkovec)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 7:1, 7:2

  • Rozhodčí

    Žižka – Toman, Janíček

  • Sestava domácích

    Trejbal (Udržal) – Břenda, J. Winkelhöfer (C), Honzík, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Danihelka – Raichl (A), Koky (A), Trefný – Kurnat, Vesecký, Vondráček – Bednařík.

  • Sestava hostů

    Hájek (Weber) – Borkovec, Krása (A), Dörfl, Müller, Hausner, Háž – Klempíř, V. Trojna, Pytlík (C) – O. Polášek, Kulich, Rambousek – D. Beran I (A), Pěch, T. Kozák – Burger, Valuš.


Reportáž

Domácí byli od první minuty aktivnějším celkem, postavení v tabulce hovořilo jasně. Skóre mohli otevřít dorostenci Litvínova v sedmé minutě, kdy hráli první početní výhodu, ovšem všechny střelecké pokusy zastavil brankář Hájek. Ve stejné herní disciplíně si nedlouho poté zahráli i hosté ze středních Čech, avšak v přesilové hře si vedli podobně. Až na začátku šesté minuty se poprvé měnilo skóre. Jindřich Koky vyhrál buly na modrou čáru pro Davida Bozseníka, který z levé strany vypálil a jeho střela zapadla až za záda Hájka. Po dvaceti minutách tak vedli domácí o jednu branku.

Zkraje druhé periody mohl vedení navýšit Marek Peroutka, ovšem do černého nemířil. Z ojedinělé šance na druhé straně poté Rytíři dokázali srovnat. Hosté dobře forčekovali rozehrávku Litvínova a Denis Beran se dostal ke kotouči na pravé straně útočného pásma. Bekhendem ho poslal před branku na zcela volného Tomáše Kozáka, který z první napálil hrací předmět za Trejbala. Nerozhodný stav ovšem trval jen jedenáct vteřin. Jindřich Koky se prezentoval spíše propagační střelou z pravé strany, Hájek však kotouč hokejkou minul a ten mu propadl mezi betony za brankovou čáru. A to z domácí strany nebylo vše. Krátce za polovinou zápasu Verva využila početní výhodu. Z pravého kruhu vystřelil Marek Peroutka a jeho pokus zapadl přesně k tyči. Třetina hrůzy pro Kladno pokračovala. Tentokrát ve vlastním oslabení využil obrovské chyby brankáře Jindřich Koky, jenž tím završil svůj hattrick.

Domácí express nezastavoval ani v závěrečné periodě. Osm minut po startu zvýšil již na rozdíl čtyř branek Václav Raichl, jenž vyslal skrytou ránu z vrcholu levého kruhu. V polovině třetí třetiny se prosadil znovu stejný hráč. Po skvělé kombinaci dorážel Václav Raichl puk na hraně brankoviště hrací předmět do zcela prázdné brány. O dvě minuty bylo nařízeno trestné střílení, který si vzal na paškál Jan Trefný, a ten to trefil skvěle, Hájek jeho bekhendovou kličku nezkrotil. Rytíři už se v závěru zmohli jen na kosmetické upravení skóre, Dominik Pytlík se prezentoval hezkou ranou ze slotu. Litvínov na svém ledě porazil Kladno jasně 7:2 a nadále drží pozice zaručující vyřazovací boje. Do konce základní části odehraje Verva ještě tři zápasy.

Fanshop