Zápasy - Dorost 09. 03. 2024, Jakub Štěrba

Sladká tečka na závěr, dorost porazil Spartu

Je dobojováno, poslední zhasne. Dorostenci Litvínova v posledním zápase porazili na svém ledě pražskou Spartu, play off se jich bohužel letos týkat nebudou.

20. kolo, 09.03.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
4 2
  • Třetiny

    1:1, 1:0, 2:1
  • Střely na branku

    46:20
  • Vyloučení

    5:7
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    65

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. J. Winkelhöfer (Raichl, Honzík), 24. Petružálek (J. Winkelhöfer, Š. Postl), 52. M. Peroutka (Trefný, Š. Postl), 58. M. Peroutka (Kurnat, Š. Postl)

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 9. F. Novák (Hrubý), 58. Čížek (B. Adamec, Hlinka)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 4:1, 4:2

  • Rozhodčí

    Čamra – Goltsch, Bertlík

  • Sestava domácích

    Udržal (Trejbal) – Břenda, Uhlík, J. Winkelhöfer (C), Honzík, Bozseník, Š. Postl – L. Dostál, Danihelka, M. Peroutka – Trefný, Raichl (A), Koky (A) – Kurnat, Vondráček, Bednařík – Petružálek.

  • Sestava hostů

    Tvrzník (Hanousek) – Dufek (A), Hoznourek, Já. Novák, Cichoň (C), A. Burda II, Toms – M. Bolocan, Hrubý, Čížek – F. Novák, Hlinka, T. Bolocan – Prichodko, B. Adamec, Trachta – D. Novotný.


Reportáž

Začátek utkání přinesl vyrovnanou podívanou, první velká šance přišla v šesté minutě a hned z toho byl gól. Václav Raichl adresoval přihrávku na levou stranu útočného pásma, kam si najel obránce Jakub Winkelhöfer, který se prezentoval hezkou střelou nad vyrážečku. Odpověď ovšem přišla celkem záhy. O tři minuty později Udržal pouze vyrazil Hrubého a pohotový Filip Novák následně bekhendem dorazil puk do sítě. Následně to zkoušel domácí Honzík, hostujícího brankáře ovšem nepřekonal. Lépe si nevedl ani nedlouho poté střelec první branky Winkehöfer. Po dvaceti minutách tak platil na stadionu Ivana Hlinky nerozhodný stav 1:1.

Do druhé periody vstoupila Sparta v početní výhodě, domácí gólman Udržal ovšem všechny hostující pokusy dokázal zlikvidovat. Severočeši naopak při rovnovážném stavu na ledě sami udeřili. Rychlé přečíslení dvou na jednoho na sebe vzal z pravého kruhu Jakub Petružálek, jenž svou ránu umístil pod pravou ruku Tvrzníka. V polovině utkání se dostal do samostatného úniku Václav Raichl, nejproduktivnější domácí hráč ovšem svou příležitost nevyužil. Verva následně nevyužila ani dlouhou přesilovou hru pět na tři. Před závěrečným dějství vedl Litvínov 2:1.

Pro obě mužstva to byla poslední třetina v letošní sezóně, všichni aktéři na ledě tak ze sebe chtěli dostat to nejlepší. Úvodní ránu Bozseníka si našel v lapačce Tvrzník. Při další velké příležitosti už se nicméně skóre pohnulo. Marek Peroutka si nabruslil s kotoučem na vrchol slotu a jedovatou ranou se trefil přesně k pravé tyči. Z domácí strany to nadále nebylo vše. Černožlutá družina se totiž dostala do situace dvou na nikoho, Jan Kurnat předložil pocukrovanou přihrávku Marku Peroutkovi, jenž to měl posléze již snadné. Poslední slovo v zápase nicméně měla Sparta. Dvě minuty před koncem ujel domácí obraně Jakub Čížek, který střelou pod vyrážečku dal výsledku definitivní podobu. Litvínov na závěr letošní sezóny na svém ledě porazil Spartu Praha 4:2.

Fanshop