Zápasy - Dorost 08. 03. 2024, Jakub Štěrba

Dorost na svém ledě schytal těžký direkt od Liberce

Základní část Extraligy dorostu má před sebou závěrečný víkend. Litvínov má na programu obě utkání na domácím ledě, prvním protivníkem byl Liberec, se kterým se tento týden utkal již v úterý.

19. kolo, 08.03.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
3 10
  • Třetiny

    0:2, 2:5, 1:3
  • Střely na branku

    39:46
  • Vyloučení

    9:5
  • Využití

    0:3
  • V oslabení

    0:2
  • Diváků

    87

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 26. Honzík (Kurnat, Petružálek), 38. Raichl (Koky, Bednařík), 58. Koky (Raichl)

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 15. Šťástka (Bělohorský, Rozsíval), 18. Šejc (Vaněček), 24. Kachlíř (Bělohorský, Šejc), 25. Rozsíval (Seidl), 33. Rozsíval (D. Hrouda, Šťástka), 35. Šťástka (Rozsíval, Ehrenberger), 39. Stromský (Kinter), 42. Šejc (Krajdl), 59. Grebeníček (D. Hrouda, Rozsíval), 59. Kinter (Stromský, Seidl)

  • Průběh zápasu

    0:4, 1:4, 1:6, 2:6, 2:8, 3:8, 3:10

  • Rozhodčí

    Valda – Teršíp, Figer

  • Sestava domácích

    Trejbal (35. Udržal) – Břenda, Uhlík, J. Winkelhöfer (C), Honzík, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Danihelka – Raichl (A), Koky (A), Trefný – Kurnat, Vondráček, Bednařík – Petružálek.

  • Sestava hostů

    Charvát (Hrášek) – Ehrenberger (A), Stromský, Vaněček, Kachlíř, Sanejstr, D. Hrouda, Seidl – Grebeníček, Kinter, Bělohorský – Šejc, Krajdl, Choma – Šťástka (C), Rozsíval.


Reportáž

Přestože v utkání padlo hned třináct branek, na tu první se čekalo až do patnácté minuty, když se v přesilovce přesně trefil Marek Šťástka. Hned v té další početní výhodě pak navýšil Šimon Šejc. Díky jeho pohotové dorážce se šlo do druhé třetiny za stavu 2:0 pro šelmy.

A ve druhé dvacetiminutovce na diváky čekala gólová smršť. Tu otevřeli hned dvě liberecké trefy ve vlastním oslabení, o které se postarali Lukáš Kachlíř a David Rozsíval. Verva pak sice snížila na 1:4 díky Janu Honzíkovi, to jí ale nebylo co naplat. Hned poté totiž přidali své druhé branky v utkání David Rozsíval s Markem Šťástkou. Lítvínov se opět zmohl jen na chabou odpověď v podobě jednoho gólu Václava Raichla, načež druhé dějství uzavřel svým ofenzivním výpadem obránce Vít Stromský — 2:7.

Závěrečná dvacetiminutovka tak už byla jen pouhou formalitou. Liberec nejdříve našel svého třetího dvougólového střelce v Šimonu Šejcovi a pak přišlo vyvrcholení. V závěrečných třech minutách padli totiž tři branky. O tu jedinou litvínovskou se postaral Jindřich Koky, zbylé dvě navazující liberecké pak vsítili Štěpán Grebeníček a Filip Kinter — 3:10. Po druhé porážce od Liberce v tomto týdnu je jasné, že letošní play off se litvínovských dorostenců týkat nebude. Zítra odehrají poslední zápas sezóny proti Spartě.

Ohlasy


logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Milan Plodek

Kluci od začátku zápasu věděli o co hrajeme. Podle toho to vypadalo. Sehráli jsme dobře přesilovky v první třetině a utkání drželi celou dobu v rukou. Dotáhli jsme jej do zdárného konce a vstřelili plno krásných gólů. Dalo nám to ještě šanci do play-off.

Fanshop