Zápasy - Junioři 08. 03. 2024, Vojtěch Honzík

OF2: Junioři padli v Mladé Boleslavi i podruhé, osmifinálová série se ale nyní stěhuje do Litvínova!

Během čtyřiadvaceti hodin odehráli mladí hráči Vervy v Mladé Boleslavi i svůj druhý zápas osmifinále play off, opět se ale radovali domácí.

PŘ2, 08.03.2024, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
7 0
  • Třetiny

    2:0, 1:0, 4:0
  • Střely na branku

    39:22
  • Vyloučení

    8:7
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    261

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 00:27 Hurt (Hradec, Šindelář; 5/5), 13:02 Půček (Vítek, Gardoň; 5/5), 32:11 Hurt (A. Čech, Šindelář; 5/5), 43:06 A. Čech (Hruška, Teplý; 5/5), 45:28 A. Čech (Malínek, Gardoň; 5/4), 56:10 Malínek (A. Čech, Gardoň; 5/4), 59:30 Zvagulis (Kučera, Němec; 5/5).

  • Průběh zápasu

    0:0, 7:0

  • Rozhodčí

    Jechoutek, Bernat – Štofa, Beneš

  • Sestava domácích

    D. Hora – Vlasák, Hrouda, A. Čech, Průšek, Němec, Moravec, Sypecký, Křepelka – Gardoň, Kučera, Půček, Zvagulis, Teplý, Šindelář, Vítek, Hruška, Hurt, Malínek, Hradec.

  • Sestava hostů

    Kubík – Cipko, Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, M. Hora, Vyhlídal – Maštalířský, Postl, Dohnal, Horský, Ducháček, Tůma, D. Čech, Vopat, Dej, Starý, Scafari, Bednařík.


Reportáž

Stejné místo, stejný čas, stejný soupeř a druhý duel osmifinále play off DHL extraligy juniorů odehráli Severočeši ve městě automobilů.

Domácí do duelu vlétli jako velká a již po sedmadvaceti vteřinách hry otevřel střelecký zápis Jan Hurt, který zakončil z vrcholu brankoviště po příhře Hradce z otočky z pravého kruhu. Oba celky si poté vyměnily po početní výhodě, leč udeřilo opět až při hře v plných stavech. Vítek oslovil od pravé tyče k levé Jana Půčka, jenž dodal na hokejky svého týmu klid. Do přestávky se ještě jal zkorigovat vývoj střetnutí dělovkou od modré Vyhlídal, Hora odolal.

Prostřední část odšpuntoval Hradec, který najížděl sám na Kubíka, ten Vervu podržel. Jenže posléze si vybruslil z pravého kruhu na střed Čech a jeho střílenou přihrávku u levé tyče do sítě protečoval Jan Hurt. Čtvrtý zářez měl ve své moci Zvagulis, avšak sám před svatyní Severočechů ztroskotal na betonu jejího strážce.

Definitivní uklidnění přišlo ze strany Mladé Boleslavi v úvodu poslední dvacetiminutovky, když vše, co mu stálo v cestě, propálil od modré Aleš Čech. Stejný hráč navíc podobně využil vzápětí i přesilovou hru a s Vervou bylo zle. Půltucet v závěru střetnutí zkompletoval Vojtěch Malínek, který z vrcholu kruhu zamířil k bližší tyči. V poslední minutě zápasu ještě skóre završil Kristers Zvagulis, jenž z první využil pobídku Kučery zpoza branky před ní.

Stav osmifinále, které se hraje na tři vítězné zápasy, je tak 2:0 pro Středočechy, nyní se v pondělí oba celky od 17:30 utkají v Litvínově.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marek Melenovský

Pro nás to opět byl zápas se šťastným koncem. Výsledek 7:0 je příznivý, hodnotil bych to ale postupně po třetinách. Ta první byla dobrá, druhá naopak velmi nervózní z obou stran a třetí znovu velmi dobrá od nás. Tam jsme si to pohlídali a ten zápas už se ukončil bez zbytečné nervozity a zákeřných zákroků. Dva dny teď máme na odpočinek a v pondělí vyrazíme do Litvínova.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

Po výsledku 0:7 se všechno hodnotí těžko. My jsme nenašli nic, čím bychom soupeře přetlačili. Boleslav byla prostě lepší.

Fanshop