Zápasy - Dorost 29. 10. 2022, Barbora Kaftanová

Litvínovští dorostenci si dnes vyzkoušeli vedení pod novým trenérem

P l z e ň - Litvínovští dorostenci si v sobotu vyzkoušeli souhru s novým trenérem Vladimírem Růžičkou. Ze začátku se jim dařilo, to se však rychle otočilo po prvním gólu domácích. Ve třetí třetině hosté na chvíli dorovnali, ale nestačilo jim to na výhru a odjíždí z plzeňské arény s prázdnou.

12. kolo, 29.10.2022, Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:1
  • Střely na branku

    17:25
  • Vyloučení

    1:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    79

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: Benák (Holubec), 57. Fábera (Titlbach, Hofrajtr)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 53. Raichl (Tůma, Peroutka)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Vokoun – Kaiser, Tuháček

  • Sestava domácích

    Pavlis – Tolar, Holubec, Kocek, Prošek, Skala, Mašek – Fábera, Hofrajtr, Pavlák, Matějka, Klatovský, Pittr, Beran, Makovec, Benák, Slačík, Titlbach.

  • Sestava hostů

    Trejbal – Havlík, Soušek, Prokeš, Liška, Winkelhöfer, Kladivo – Tomaník, Bednařík, Horský, Dostál, M. Peroutka, Raichl, J. Peroutka, Tůma, Koky.


Reportáž

Zápas začal hned prozkoušením brankáře Trejbala domácími. Plzeňští hráči se nedokázali nějakou dobu odloučit od brány hostů, i když Trejbal poslal několik střel litvínovským hráčům. První část první třetiny se ale na chvíli otočila v prospěch hostů a Jindřich Koky vyrazil vstříc bráně domácích. Jeho střela byla však zachycena plzeňským brankářem Pavlisem. Ke konci první třetiny byly veliké šance obou týmů, ale hráči se nedokázali dostat přes brankáře Trejbala a Pavlise.

Druhou třetinu započali aktivně opět domácí a dokázali to v druhé minutě, kdy padl první gól zápasu: Holubec poslal ránu, která se odrazila od Trejbala, čehož využil blízký Adam Benák – 1:0. Litvínovští hráči se stále pokoušeli prostřelit brankáře Pavlise, to však ale nedovedli a puk přebrali opět vždy domácí. I po oslabení se hosté dokázali udržet a Trejbal zvládl vždy zareagovat, ale gól jsme bohužel od litvínovských dorostů v druhé třetině neviděli.

Na začátku třetí třetiny Litvínov dokázal překvapit a první útočnou střelu si hned vyzkoušel Peroutka na branku Plzně. Ta se ale bohužel nepovedla a skončila jen na zadním mantinelu. Štěstí jim ale dnes přálo a po několika pokusech se jim vydařilo dát první gól zápasu: Tůma poslal ránu, kterou dokázal využít Václav Raichl s asistencí Peroutky – 1:1. Plzeň se hned snažila odpovědět a dorovnat, což se jim o dvě minuty později podařilo: Dominik Fábera střelil do prázdné brány hostů s asistencí Titlbacha a Hofrajtra – 2:1. Hráči Litvínova Raichl i Tůma se snažili zabodovat a dorovnat, v tom jim ale zabránil brankář Pavlis, který stihl vše pochytat. V posledních minutách šel na střídačku brankář Trejbal a Litvínov si tedy vzal krátký čas na promyšlení o krátkém oddechovém času však hosté nedokázali dorovnat a odjeli s prohrou.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Jiří Hanzlík

„I přestože jsme dnes vyhráli, tak jsem s výkonem mužstva velmi nespokojen. Když člověk podává dobré výkony, tak se většinou vyhrává, ale dneska jsem velmi rozladěný z výkonu všech hráčů, kromě gólmana. To nemělo s hokejem nic společného.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

„Já jsem u těchto mladých kluků krátce, ale myslím, že to dnes bylo bojovné utkání plné nasazení. Kluci se hokej stále učí, na každé straně byly šance a musím říct, že skvělý výkon podali oba brankáři. Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát, ale z výkonu hráčů jsme spokojení.“

Fanshop