Zápasy - Junioři 30. 09. 2022, Barbora Kaftanová

Domácí vítězná šňůra juniorů pokračuje, Litvínov porazil Jihlavu 5:1

L i t v í n o v - Litvínovští junioři navázali na úspěšné domácí zápasy a porazili Jihlavu 5:1.

9. kolo, 30.09.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
5 1
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 3:0
  • Střely na branku

    36:28
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    105

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Svoboda (Vopat, Ekrt), 13. Bystřický (Postl, Svoboda), 45. Danielčák (Skuhrovec), 59. Skuhrovec (Danielčák, Bystřický), 59. Ekrt (Svoboda)

    Branky a nahrávky HC Dukla Jihlava: 3. Matějíček (Pavelec, Sojka)

  • Průběh zápasu

    0:1, 5:1

  • Rozhodčí

    Čáp, Zeliska – Špůr, Thuma

  • Sestava domácích

    Klika – Hora, Vyhlídal, Werner, Hocelík, Janda, Bystřický – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Vopat, Bednařík, Ščislák, Špaček, Skuhrovec, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Maláč – Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík, Matějíček, Šabatka – Báťa, Modl, Klapica, Jungwirth, Pavelec, Rauš, Kravec, Peš, Bulík, Broš, Sojka, Straka.


Reportáž

V první třetině začali aktivněji domácí, Maláč však všechny pokusy Litvínova pochytal. Ve třetí minutě otevřeli skóre hosté z Jihlavy: Daniel Pavelec připravil střeleckou pozici Martinovi Matějíčkovi, který vstřelil první branku zápasu – 0:1.

Litvínov se rychle vzpamatoval díky přesilové hře, ve které se dokázal na Jihlavu dotáhnout. Tadeáš Svoboda vystřelil s pomocí Jana Vopata, který mu poslal přesnou přihrávku na levou stranu hřiště – 1:1. Otočka byla dokonána o minutu později, kdy od modré čáry přesnou ranou dokázal Maláče překonat Jaroslav Bystřický – 2:1.

Do druhé třetině vstoupili aktivněji hosté. Brankář Klika však dokázal všechny pokusy hostů lapit. Domácí reagovali na tlak hostů oddechovým časem a naopak si dokázali vypracovat několik příležitostí. Největší šanci spálil David Skuhrovec, když nedokázal proměnit průnik sám na brankáře. Ve druhé třetině jsme tedy neviděli ani jeden gól.

Aktivnější ve třetí třetině byli již suverénně domácí. Ve 45. minutě se po levé straně hřiště protáhl Tim Danielčák a bekhendovým blafákem překonal Maláče – 1:3. Tlak Litvínova pokračoval, ale Vyhlídal nastřelil břevno. Jihlava se snažila výsledek zvrátit, odvolání brankáře však nepomohlo a David Skuhrovec vyžil prázdné klece – 1:4. Poslední brankou byla akce Jana Ekrta a Svobody, kteří hezkou kombinací zasadili Jihlavě finální úder – 1:5.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jakub Petružálek

„Výsledek suprovej. Nebyli jsme úplně spokojeni s celým průběhem zápasu celých 60 minut. Začali jsme vlažně, ač jsme na to upozorňovali. Ale pak jsme museli někde v půlce zápasu vzít timeout. Tam jsme si ujasnili víceméně, co chceme hrát. Trošku jsme to uklidnili, kluci to pak začali následovat a následně jsme z toho potom kapitulovali. Pomohli jsme si tam zase gólem z přesilovky, ale Jihlava je houževnatý soupeř. Bylo to tam o jednom gólu za stavu 2:1. Kdyby to srovnali, bylo by to strašně těžký, ale tu třetí třetinu jsme, myslím, potom už kontrolovali, a hráli jsme přesně to, co jsme potřebovali. ”


Fanshop