Zápasy - Junioři 30. 10. 2022, Barbora Kaftanová

Junioři si nedokázali udržet náskok a prohráli se Zlínem

L i t v í n o v - Junioři si dokázali udržet vedení až do poloviny třetí třetiny, kdy Zlín dorovnal. Ani po nájezdech ale Litvínov neuspěl a Zlín odjíždí se dvěma body.

17. kolo, 30.10.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
6 7sn
  • Třetiny

    1:1, 4:1, 1:4 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    33:44
  • Vyloučení

    5:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    154

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 1. Danielčák (Skuhrovec, Janda), 21. Vopat (Maštalířský, Hora), 24. Bednařík (Čech, Ekrt), 27. Ekrt (Bednařík, Dudáček), 31. Svoboda (Vyhlídal, Vopat), 55. Skuhrovec

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 7. Heš (Pilát, Chludil), 31. Babulík (Babenko, Tomek), 51. Heš (Hamrla, Synek), 57. Čechmánek (Babenko), 57. Dědek (Burian, Nábělek), 59. Sadovikov (Chludil, Zavřel)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 6:3, 6:7

  • Rozhodčí

    Petružálek, Červenka – Hradil, Thuma

  • Sestava domácích

    Čermák – Hora, Vyhlídal, Werner, Janda, Dudáček, Hynek – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Maštalířský, Vopat, Čech, Bednařík, Špaček, Skuhrovec, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Málek (Synek) – Šišák, Burian, Nábělek, Hamrla, Špaňhel, Zavřel – Kaláč, Babulík, Dědek, Pilát, Heš, Babenko, Marek, Sadovikov, Chludil, Laciga, Čechmánek, Ramert, Tomek.


Reportáž

Zápas začal příjemným překvapení a litvínovští hráči dovedli hned v první minutě vstřelit bránu: Janda a Skuhrovec připravili plochu pro Tima Danielčáka, který se hned dovedl dostat přes Málka – 1:0. Zlínští se to hned snažili dohnat, přes Čermáka se dostali ale až v sedmé minutě: střela se povedla Lukášovi Hešovi s asistencí Piláta a Chludila – 1:1. Hosté to ale stále nevzdávali a obkličovali Čermákovu bránu, ten se dovedl udržet a díky tomu nepadl žádný další gól do konce první třetiny.

V druhém dějství se opakovala historie a v první minutě Litvínov opět tečoval: domácí využili aktivnějšího začátku a gól dal Jan Vopat s asistencí Maštalířského a Hory – 2:1. Domácím se podařilo překonat Synka podruhé v této třetině a připsali si tak další gól: Bednařík s asistencí Čecha a Ekrta – 3:1. O tři minuty později se Litvínov dostal opět do vedení: Jan Ekrt s asistencí Bednaříka a Dudáčka – 4:1. Litvínov se držel branky hostů zuby nehty, což jim přineslo vzápětí hned další gól: Vyhlídal a Vopat připravili pěknou nahrávku Tadeášovi Svobodovi, který ji dokázal proměnit – 5:1. Zlínští berani si to ale nenechali líbit a přebrali puk domácím. Babenko a Tomek připravili střelu Richardovi Babulíkovi, který přidal druhý gól – 5:2. Ke konci druhé třetiny se boj odehrával na obou stranách hřiště, tudíž ve střehu musel být stále Čermák i Synek.

Litvínov i u třetí třetiny začal aktivnějším začátkem. To se ale velmi rychle otočilo a hosté obklopili bránu Čermáka, který byl pod palbou střel. Přes domácí bránu se jim povedlo dostat až v padesáté minutě: Synek poslal vystřelený puk Hamrlovi, který asistoval při gólu Lukášovi Hešovi – 5:3. Poslední a šestý gól přidali domácí v padesáté čtvrté minutě: hráč David Skuhrovec si vybojoval místo u brány hostů – 6:3. Na to zlínští odpověděli brankou: Jakub Čechmánek s asistencí Babenka – 5:4. V té samé minutě vstřelil Zlín ještě jedu branku: za asistence Buriana a Nábělka zabodoval Matyáš Dědek – 6:5.

V padesáté osmé minutě si vzali oba týmy oddechový čas, aby promysleli zbytek hry. Ale o minutu později se podařilo Zlínu proklouznout přes obranu domácích a dorovnali skóre: gól vstřelil Stanislav Sadovikov s asistencí Chludila a zavřela – 6:6. Po skončení šedesáti minut zápasu se oba týmy dočkali pětiminutového prodloužení hry. I po prodloužení si ani jeden z týmů nevybojoval branku a hra pokračovala nájezdy. Druhý vyslaný hráč zlínského týmu dal první a poslední gól v nájezdech: Lukáš Chludil proměnil a díky němu zlínští hráči odjíždějí s výhrou. 

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

" No, ztratili jsme dva body. Zápas jsme měli dobře rozehraný a vedli jsme 6:3. Jinak by se nám nemělo stávat tady to, prostě šest minut před koncem vedeme o tři góly a necháme si to utéct. Rozhodne naše chyba, je hodně důležité dohrát až dokonce zápasu. "


logo PSG Zlín

PSG Zlín

Luboš Jenáček

"Tak první třetina se nám podařila, tam jsme byli lepší, ale nedali jsme žádnou branku. Z těch šancí pouze jednu. Ve druhé třetině na nás Litvínov určitě přidal a byl lepší. Deset minut před koncem se dalo říct, že bylo rozhodnuté. Ale takový malý zázrak přišel, což nikdo nečekal, a máme dva body po nájezdech. Takže určitě nečekané. Jako bude dobrá cesta z Litvínova do Zlína. "