Zápasy - Junioři 20. 11. 2022, Barbora Kaftanová

Litvínovští junioři si z Jihlavy odváží cenné vítězství

J i h l a v a - Plný bodový zisk se v neděli podařilo ukořistit litvínovským juniorům. Kanonádu na ledě Jihlavy řídili mladíci Marek Slavík a Tim Danielčák.

23. kolo, 20.11.2022, Moravské Budějovice, Zimní stadion
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
3 7
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 3:5
  • Střely na branku

    36:33
  • Vyloučení

    8:4
  • Využití

    0:4
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    150

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dukla Jihlava: 42. Peš (Šabatka), 46. Broš (Kravec, Matějíček), 60. Číhal (Kudrna)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 20. Svoboda, 35. Skuhrovec (Vopat, Hocelík), 46. Maštalířský (Slavík), 50. Slavík (Skuhrovec, Danielčák), 55. Slavík (Danielčák, Skuhrovec), 57. Ektr, 58. Čech (Hocelík, Vopat)

  • Průběh zápasu

    0:2, 2:2, 2:7, 3:7

  • Rozhodčí

    Skopal, Ondráček – Zídek, Roupec

  • Sestava domácích

    Pulda – Vandas, Číhal, Ludvík, Vovsík, Matějíček, Tomšík, Šabatka – Báťa, Modl, Klapica, Kudrna, Pavelec, Rauš, Kravec, Peš, Bulík, Broš, Sojka.

  • Sestava hostů

    Klika – Dudáček, Vyhlídal, Werner, Hocelík, Janda, Bystřický, Hynek – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Maštalířský, Vopat, Čech, Bednařík, Špaček, Skuhrovec, Svoboda.


Reportáž

První třetina začala vyloučením domácích. Litvínov se pokusil dostat k bráně Puldy, ale střelu zachytil Vandas a otočil ji k útoku, ale neprosadil se. Domácí se opakovaně snažili ujmout puku, ale litvínovský brankář vždy střelu zachytil. Celá hra se ale otočila v prospěch hostů a ve dvacáté minutě si připsali první gól zápasu: Tadeáš Svoboda využil vyslaného puku domácích a vstřelil – 0:1.

Na začátku druhé třetiny se opakovaně snažili domácí dostat k šanci, což se jim nedařilo. Naopak hostům se po úvodní brance začalo dařit a jihlavský brankář zůstával stále ve střehu. Po opakovaných pokusech se usmálo štěstí opět na hosty a ti vstřelili gól v 35. minutě: David Skuhrovec za pomocí Vopata a Hocelíka boduje  0:2. Následovalo vyloučení hostujícího hráče, ale i tak Litvínov se dokázal prosadit a v oslabení dostat do akce. Do konce druhé třetiny už nepadl žádný jiný gól.

Jihlava dokázala začátek třetí třetiny otočit ve svůj prospěch a hned v druhé minutě proměnila: Šabatkovi se nepovedl pokus na bránu, toho dokázal využít jeho spoluhráč Hynek Peš, který vstřelil branku – 1:2. Dukla se stále nevzdávala a po třech minutách dorovnala: Josef Broš dal gól pomocí asistence Matějíčka a Kravce  2:2. Na to jim Litvínov záhy odpověděl další brankou a připsal si v dnešním utkání již třetí gól: Matěj Maštalířský trefil bránu z mezikruží s pomocí Slavíka  2:3. Dukla se snažila dorovnat skóre, ale to se jí nedařilo. Díky následnému vyloučení domácího hráče, dostali hosté šanci na další gól: Danielčák se Skuhrovcem připravili střelu pro Marka Slavíka, který proměnil  2:4. Dukla se snažila odvrátit případnou prohru a dostat se do útočného pásma, což se jí opakovaně nedařilo. V 53. minutě došlo k oslabení hostujících, ale Klika svůj tým podržel a domácí se neprosadili. O dvě minuty později za podražení byl vyloučen domácí hráč a tohoto oslabení využili opět litvínovští: Danielčák se Skuhrovcem Marku Slavíkovi a ten vstřelil další branku – 2:5. Následovalo další vyloučení domácích, a to na celých 5 minut za sekání. Jihlava tak hrála ve dvojnásobném oslabení a snížila tak šanci na možné zlepšení své situace. Litvínov se prosadil znovu a to: Jan Ekrt trefil branku domácích – 2:6. A hned na to trefil litvínovský hráč branku domácích: Dominik Čech – 2:7. Dukla si to nenechala líbit a dala v poslední minutě branku: Kudrna přihrál Lukáši Číhalovi  3:7.

Fanshop