Zápasy - Junioři 14. 12. 2022, Věra Procházková

Junioři si z Moravy žádné body nevezou, proti Olomouci padli 4:3

Zápas s posledním týmem tabulky vítězství nepřinesl. První třetina zápasu byla pouze zahřívací. Góly začaly padat až ve druhé třetině, kdy se Olomouci podařilo nahnat náskok 3 branek. Ovšem ne na dlouho. Dva góly padly i ze strany hostů, kdy se podařilo skórovat Hocelíkovi s Bednaříkem. Ve třetí třetině dokonce Litvínov stav vyrovnal. V poslední minutě zápasu se v přesilové hře trefil za záda Kliky ještě Hradil, který tak přispěl k výhře domácí Olomouci.

32. kolo, 14.12.2022, Olomouc, Zimní stadion
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    0:0, 3:2, 1:1
  • Střely na branku

    40:43
  • Vyloučení

    4:2
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    32

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 23. Izák (Havel), 25. Tomeček (Sedláček), 27. Tomeček (Hradil), 60. Hradil (Matašovský, Galvas)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 33. Hocelík (Bednařík, Vyhlídal), 38. Bednařík (Hocelík, Čech), 50. Slavík (Svoboda)

  • Průběh zápasu

    0:0, 3:2, 1:1

  • Rozhodčí

    Koziol, Rapák – Veselý, Peluha

  • Sestava domácích

    Frgál – Drábek, Sedláček, Dvořák, Panáček, Compel, Kočí, Galvas – Kučera, Hradil, Janech, Belan, Havel, Izák, Matašovský, Tomeček, Fasner, Pigl, Ruda.

  • Sestava hostů

    Klika – Vyhlídal, Werner, Hocelík, Janda, Bystřický, Hynek – Postl, Slavík, Vopat, Čech, Dej, Bednařík, Špaček, Svoboda.


Reportáž

První třetina nám nenabídla žádnou gólovou situaci. Avšak první velká šance se naskytla hned v úvodu zápasu olomouckému Belanovi, který se po vyloučení litvínovského hráče, dostal k rychlé střele, a tak musel Klika zasahovat. Další nebezpečné střele čelil Klika v polovině třetiny, kdy si s ním pohrávali Drábek s Kučerou. K první větší šanci Litvínova se dostal Vyhlídal. Ten se ocitl sám před Frgálem, ale nepodařilo se mu puk zpracovat, a tak těsně minul zadní tyč. Vystřelit zkusil také litvínovský Čech, avšak i jeho ránu dokázal Frgál vykrýt.

Druhá třetina byla od začátku o poznání zajímavější. Zprvu se aktivně snažili napadal hlavně litvínovští, byla to ale Mora, která dala úvodní branku zápasu. Ránou z otočky dokázal prostřelit litvínovskou branku Martin Izák, který otevřel dnešní skóre - 1:0. Tato střela domácí nabudila, a tak zkusil štěstí i Michal Tomeček, kterému se podařilo vymést horní roh Klikovy svatyně - 2:0. Po vhazování sehráli olomoučtí rychlou a přesnou hru, a tak Michal Tomeček dostal za Klikova záda i svou další střelu, čímž zařídil domácím tříbrankový náskok - 3:0. Obratem se pokusili reagovat litvínovští, jenže Frgál si se střelami hostů bez problémů poradil. Za hru vysokou holí byl na dvě minuty vyloučen hráč Olomouce, čímž rozjeté Vervě nabídl přesilovou hru. Jen pár sekund po skončení přesilovky se povedlo prosadit Lukáši Hocelíkovi, který po asistenci Bednaříka a Vyhlídala, našel místo u zadní tyče - 3:1.Na druhou branku hostů se nemuselo dlouho čekat. Do úniku se dostal Jakub Bednařík, který se trefil přesně mezi Frgálovy betony – 3:2. Nebezpečná akce na závěr třetiny se děla před brankou domácích. Frgál v lapačce neudržel puk po střele Hocelíka. Ale hostům se nepodařilo puk do brány doklepnout, a tak druhá perioda končí veseleji pro domácí.

Vyrovnání se litvínovští dočkali ve 49. minutě po ráně Marka Slavíka. Ten nejprve střílel z mezikruží, avšak jeho rána byla Frgálem sražena. Neodbytnému Slavíkovi se ale puk se podařilo do brány dorazit - 3:3. Do zajímavých akcí se podařilo dostat litvínovskému útočníkovi Čechovi, proti jehož kličce do bekhendu Frgál zasáhl. Na olomouckého brankáře Čech nestačil ani společně se Slavíkem. Na jejich rychlou výměnu kotouče dokázal Frgál zareagovat. Krátce před koncem poslední třetiny byla domácím za krosček nabídnuta přesilová hra, kterou se Radimu Hradilovi povedlo potrestat - 4:3. Hosté si ještě zažádali oddychový čas a zkusili poslední minutu hrát bez gólmana, ale to už na změnu stavu nemělo žádný dopad. 

Fanshop