Zápasy 05. 03. 2023, Kamila Stříteská

Verva porazila Olomouc. V předkole narazí na Třinec

Závěrečné kolo s Olomoucí dopadlo dobře pro Litvínov, který si připsal šestou výhru v řadě. Od druhé třetiny se gólové prosazovali pouze chemici a skóre se zastavilo na stavu 5:1.

52. kolo, 05.03.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
5 1
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 2:0
  • Střely na branku

    30:26
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    3:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3884

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. Kudrna (Hlava, Sukeľ), 28. Š. Stránský, 33. Hlava (Jaks, Š. Stránský), 51. Jaks (Gut, Kudrna), 52. Hlava (Š. Stránský, Freibergs)

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 8. Mareš (Kusko, P. Musil)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1

  • Rozhodčí

    Hejduk, Šindel – Frodl, Hynek

  • Sestava domácích

    M. Tomek – Jaks, Demel (A), D. Zeman, Freibergs, Strejček, Šalda, Wesley – Hlava, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Fronk, Gut, Straka – Helt, Jurčík, Havelka

  • Sestava hostů

    Lukáš – Mareš, Škůrek, Galvas (C), T. Černý, Řezníček, Rutar – Kusko, P. Musil, Bambula (A) – Klimek (A), Strapáč, Kucsera – Anděl, Menšík, Janech – M. Tomeček, Kučera, Matašovský


Reportáž

Gólový účet zápasu otevřel v 6. minutě Andrej Kudrna z mezikruží po nabídce Hlavy a vymetl pavučiny v horním rohu olomoucké branky - 1:0. Chemici se ale radovali jen do 8. minuty. Kohouti velice aktivně napadali rozehrávku Litvínova a puk nakonec vybojoval Kusko, jenž poslal kotouč na levou stranu, kde byl připravený Lukáš Mareš a svižnou střelou srovnal skóre utkání - 1:1. Poté se v početní převaze snažil překonat Jana Lukáše Hlava, ale gólman hostů si připsal úspěšný zákrok. Oslabení Olomouc zvládla ubránit bez gólové újmy. V závěru první třetiny se do zakončení dostal Jan Strejček, ale trefil pouze obránce Škůrka.

Ve 25. minutě oslabil tým chemiků Nicolas Hlava. V přesilovce pálil Petr Strapáč, ale Tomek schoval kotouč do lapačky. Poté, co se Hlava vrátil na ledovou plochu, se zrodila pohledná individuální akce Šimona Stránského, který se zmocnil kotouče v obranném pásmu a vyrazil dopředu, na levém kruhu švihl do puku a vrátil Litvínovu vedení - 2:1. V polovině zápasu měl před sebou částečně odkrytou bránu Giorgio Estephan, v koncovce však upadl a ke střele se už nedostal. Ve 32. minutě získala Verva početní převahu. Patrik Zdráhal se napřáhl na pravém kruhu a jeho jedovatá střela skončila u protější tyče. Jaksovu střelu od modré čáry šikovně tečoval Nicolas Hlava a zajistil Litvínovu dvoubrankové vedení - 3:1. V závěru prostřední části zápasu se v oslabení dostal k nebezpečné střele z levého kruhu Radim Šalda, ale skóre se už neměnilo.

Litvínovští se v závěrečné dvacetiminutovce snažili udržet vedení, šance vznikaly na obou stranách. Ve 49. minutě zůstal po Škůrkově zákroku ležet na ledové ploše Radim Šalda, který následně za pomoci spoluhráčů odjel do útrob zimního stadionu. V následné pětiminutové přesilové hře nebezpečně pálil Zdráhal, ale střela šla mimo tři tyče Olomouce. Dlouhou početní převahu využil Janis Jaks,který svižnou ranou propálil olomouckého brankáře mezi betony - 4:1. Radost chemiků se po minutě ještě znásobila, když Nicolas Hlava našel podruhé v zápase recept na Jana Lukáše a Litvínov vedl už 5:1. V poslední minutě lapil Tomek do své moci nebezpečný pokus kohoutů z levého kruhu. Litvínov si připsal šestou výhru v řadě a se základní částí se rozloučil třemi body.

Sezóna pro Vervu pokračuje předkolem play off, ve kterém bude naším soupeřem šestý tým po základní části - Oceláři Třinec. První dvě utkání se hrají ve středu a ve čtvrtek v Třinci, na domácím ledě se představíme v sobotu, případně v neděli. Předkolo play off se hraje na tři vítězná utkání. O přesném termínu a prodeji vstupenek na domácí utkání budeme informovat na začátku příštího týdne.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Byli jsme velice nespokojení s naší první třetinou. Ne kvůli výsledku, ale kvůli tomu, že nám přišlo, že soupeř byl bruslivější a soubojovější. Připadalo nám, že s takovým přístupem nemůžeme dotáhnout zápas do bodového konce. Pravda je, že naše produktivita při hře pět na pět nebyla taková, tudíž rozhodly přesilové hry.“


logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko

Pro nás to je krutý výsledek. První třetinu jsme příliš aktivní nebyli, ale vydolovali jsme z toho jeden gól. Ve druhé části jsme byli aktivnější, ale dvě inkasovali jsme dvě zbytečné branky. Především gól na 2:1 byl zbytečný. Potom se to s námi už trochu vezlo. Inkasovali jsme tři branky v oslabení. Tahali jsme za kratší konec a soupeři se sluší pogratulovat.“