Zápasy 03. 03. 2023, Kamila Stříteská

Chemici porazili lídra tabulky po nájezdech

V posledním venkovním utkání základní části na ledě pardubického Dynama si připsala Verva páté vítězství v řadě.

51. kolo, 03.03.2023, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
2 3sn
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 2:0 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    33:16
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    9309

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 45. Zohorna (Říčka, Vála), 46. Paulovič (Čerešňák)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. Freibergs (Š. Stránský), 23. Hlava (Kudrna), rozh. náj. Zdráhal

  • Průběh zápasu

    0:1, 0:2, 1:2, 2:2 - 2:3

  • Rozhodčí

    Mrkva, Obadal – Hlavatý, Axman

  • Sestava domácích

    Will – J. Kolář, Čerešňák, T. Dvořák, D. Musil, Vála, Kaštánek, Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Radil – Říčka, Zohorna, Hyka – Paulovič, Poulíček, Vondráček – A. Musil, Mandát, T. Zeman.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Demel, Jaks, Freibergs, D. Zeman, Šalda, Strejček, Wesley – Kudrna, Sukeľ, Hlava – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal – Straka, Gut, Fronk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.


Reportáž

První střelu zápasu měly Pardubice, konkrétně Cienciala se pokusil propálit litvínovského brankáře, ale jeho střela šla mimo tři tyče. Nicméně na druhé straně ujel Stránský na Willa a naznačil střelu, nakonec zvolil nahrávku na spoluhráče. Tím byl Ralfs Freibergs, který zakončil přesně do domácí brány - 0:1. Dynamo se snažilo vyrovnat, ale recept na Šimona Zajíčka nikdo z domácích hráčů nenašel. Ve 13. minutě si Pardubičtí vytvořili dobrou šanci, když od modré čáry pálil Peter Čerešňák, střelu vyrazil litvínovský gólman, ale k volnému kotouči se dostal Sedlák, jenž to zkoušel ještě z dorážky, ale nebyl úspěšný. O dvě minuty později měli domácí další dobrou příležitost ke skórování, když Vervu oslabil Janis Jaks za hákování soupeře. V přesilové hře se ale Dynamu nedařilo a Litvínov přečkal oslabení bez gólové újmy. Úvodní dvacetiminutovka utkání dopadla tedy lépe pro Severočechy, kteří si odnesli do šatny nejtěsnější možné vedení.

Ve 23. minutě Litvínovští odskočili na rozdíl dvou branek. Kudrna od mantinelu na levé straně našel na hraně brankoviště volného Nicolase Hlavu, který se nemýlil - 0:2. Z mezikruží se pokoušel bleskově odpovědět Zohorna, ale Šimon Zajíček jeho střelu zpacifikoval. Ve 26. minutě v přesilové hře rozezněl Stránský tyč od domácí klece. Na druhé straně David Cienciala pálil z prostoru mezi kruhy, ale gólmana Vervy nepřekonal. Po polovině hrací doby ujel do samostatného úniku ve vlastním oslabení Nicolas Hlava, Will jeho střelu ale pohotově vyrazil. Po dvou třetinách vedl Litvínov nad Pardubicemi 2:0. 

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupily Pardubice velice dobře. Ve 45. minutě se Dynamu podařilo snížit, když Zajíčka překonal Tomáš Zohorna, který mezi kruhy tečoval nahození od modré čáry - 1:2. O necelou minutu později bylo vyrovnáno. Matej Paulovič se z mezikruží obtočil až k brankové čáře a i s pomocí odrazu od ležícího Zajíčka skóroval - 2:2. Mezi hráči se ještě před 50. minutou strhla potyčka, která si vyžádala vyloučení na obou stranách. Dynamo mohlo jít poprvé v zápase i do vedení, když v 53. minutě zůstal před brankou chemiků nepokrytý Sedlák, ale v zakončení nebyl přesný. Výsledek po šedesáti minutách zůstal vyrovnaný a na řadu přišlo nastavené prodloužení.

Nastavená pětiminutovka sice přinesla několik šancí, ale oba gólmani předvedli kvalitní výkon. O vítězi tak rozhodla individuální dovednost v nájezdech. Pardubice Zajíčka nepřekonaly, zato chemici našli recept na Willa rovnou dvakrát. Autorem vítězného nájezdu Litvínova se stal Patrik Zdráhal, který svůj pokus nasměroval přesně mezi Willovy betony. Druhým úspěšným exekutorem byl ve čtvrté sérii ještě Šimon Stránský.

Chemici si tak připsali pátou výhru v řadě. Poslední zápas základní části je čeká na domácím ledě v neděli 5. března. Proti Olomouci se hraje v 16:30.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Richard Král

Myslím, že za první dvě třetiny vůbec nemůžeme klukům upřít snahu. Ta tam určitě byla, ale poslední dobou nám to nelepí jako v předchozím průběhu sezony. Přihrávky jsou o dvacet čísel jinde, nebo nám puk přeskočí hokejku. To na každý mančaft během sezony přijde. Nám se potom skvěle povedla třetí třetina. A to i z hlediska týmovosti, kdy střídačka žila. Dali jsme dva góly, měli tlak a výborně ubránili oslabení. Škoda přesilovky čtyři na tři v prodloužení, v nájezdech byl šikovnější Litvínov.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

První dvě třetiny jsme odehráli velice solidně, ale i soupeř měl podle mě velké příležitosti. Po utkání to cítím tak, že ve třetí třetině Pardubice přepnuly do vyššího módu. Soupeř nás víc forčekoval, dvě slepené branky bohužel rozhodly o remíze po šedesáti minutách. V prodloužení jsme neproměnili přečíslení dva na jednoho, na druhou stranu jsme ubránili oslabení. Nájezdy jsou loterie, která nám vyšla, za což jsme rádi

Fanshop