Zápasy - Junioři 26. 03. 2022, Lukáš Bolech

Generálka na boj o záchranu vyšla juniorům na výbornou

V posledním kole nadstavby o umístění mezi 13.-19. místem přivítali chemici na domácím ledě pražskou Slavii. Domácí drželi po první části hry jednobrankový náskok. Druhou třetinu však dvěma brankami vyhráli hosté a tentokrát to byli litvínovští hokejisté, kteří museli dotahovat. Nepříznivý vývoj se jim však podařilo ve třetí třetině obrátit a výsledkem 4:2 potvrdili svou pozici na 14. místě. Toto umístění ale pro domácí konec sezóny neznamená. O setrvání v extralize juniorů vyzvou černožlutí borci přerovské Zubry. Sérii na dvě vítězná utkání zahájí Litvínované ve čtvrtek 31. března na domácím ledě. Odvetu odehrají na ledě soupeře v sobotu druhého dubna. V případě nerozhodného stavu se oba celky střetnou opět v Litvínově, a to v pondělí čtvrtého dubna.

14. kolo, 26.03.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
4 2
  • Třetiny

    1:0, 0:2, 3:0
  • Střely na branku

    33:39
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 19. Bednařík (Stehlík, Baláž), 48. Bednařík (Danielčák, Stehlík), 54. Beran (Kroupa, Limanovský), 59. Vopat (Háva, Hora)

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 26. Štrombach (Strnad, Labuzík), 39. Labuzík (Serov)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 4:2

  • Rozhodčí

    Petružálek, Domský – Votrubec, Pěkný

  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) – Háva, Hora, Hocelík, Baláž, Kroupa, Kuchař, Werner – Postl, Skuhrovec, Vopat, Danielčák, Bednařík, Stehlík (C), Špaček, Limanovský (A), Beran, Čech

  • Sestava hostů

    Volevecký (Vavřena) – Serov, Hrdlička, Stejskal, Němeček (A), Palát, Kluch (A), Švec – Strnad, Labuzík (C), Štrombach, Šíma, Matuška, Kvasnička, Míšek, Curran, Jokl, Vosmík


Reportáž

První třetina nabídla domácím hned tři přesilové hry. Potrestání přišlo až v té třetí, kdy se prosadil Jakub Bednařík a Litvínov šel do vedení. Za 41 vteřin mohlo být pro domácí ještě veseleji. Rozhodčí nařídili po faulu Maxmiliana Currana trestné střílení. Jiří Špaček jej ale neproměnil a skóre tak zůstalo beze změny.

Druhá perioda byla v rukou hostujícího celku. Nejprve srovnal na 1:1 Filip Štrombach, který vyzrál na Davida Čermáka v čase 25:21 a minutu před uplynutím druhé dvacetiminutovky ještě skóroval Tomáš Labuzík.

Třetí část byla ale opět pod taktovkou domácích. V čase 47:44 srovnával na 2:2 svou druhou trefou Jakub Bednařík. Vedení vrátil domácím Vít Beran, který přesně zakončil kombinaci Jakuba Kroupy a Prokopa Limanovského. Vítězství domácích potvrdil v čase 58:40 Jan Vopat, který korigoval výsledek utkání na konečných 4:2.