Zápasy - Dorost 19. 02. 2022, Šimon Kadeřávek

Na dostřel prvnímu místu! Dorostenci otočili utkání s Chomutovem a vyhráli 6:1

Před regionálním soubojem ztrácel Litvínov na první Chomutov čtyři body, a tak se čekalo vyhecované utkání. Piráti sice slavili úvodní branku, následoval však litvínovský uragán, kterému šéfoval Jan Šprynar.

16. kolo, 19.02.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
6 1
  • Třetiny

    1:1, 4:0, 1:0
  • Střely na branku

    45:20
  • Vyloučení

    3:7
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    1:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 15. Šprynar (TS), 24. Šprynar (Bednařík, Vyhlídal), 27. Bednařík (Maštalířský, Síč), 31. Šprynar (Čech), 33. Maštalířský (Bystřický), 55. Peroutka (Bystřický, Maštalířský)

    Branky a nahrávky Piráti Chomutov: 10. Klobouček (Záhorec)

  • Průběh zápasu

    0:1, 6:1

  • Rozhodčí

    Folk – Kurtin, Beneš

  • Sestava domácích

    Tuhý (Kokhanin) – Síč, Vyhlídal, Bystřický (C), Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar (A), Peroutka, Čech (A).

  • Sestava hostů

    Perůtka (Hrůza) – Pašek, Svoboda, Záhorec, Hynek (C), Ibl, Žižka – Kokman, Dautovský, Klobouček (A), Vondrášek, Stejskal, Pospíšil, Mišovic (A), Čihař.


Reportáž

První trefa přišla až v desáté minutě, kdy k nelibosti domácích fanoušků slavil chomutovský Šimon Klobouček. Po inkasované brance navíc fauloval Dudáček a chemiky čekalo oslabení. To však narušil hostující Kokman, útočník Pirátů zahákoval jednoho z černožlutých hráčů a sudí nařídil trestné střílení. K němu se rozjel Jan Šprynar, jenž s klidem propálil Perůtku a zařídil Litvínovu vyrovnání.

Druhou dvacetiminutovku odstartovalo vyloučení hostujícího Žižky. V samotném závěru početní výhody udeřil znovu Jan Šprynar a domácí poprvé v zápase vedli. O tři minuty později si podobně počínal také Jakub Bednařík. V polovině zápasu se hráči obou celků na trestných lavicích prostřídali. Nejdříve mezi časoměřiči pár chvil strávil Žižka, poté fauloval Raichl.

A právě v oslabení chemici své vedení navýšili. Čech vybídl ke skórování Jana Šprynara, který završil neobvyklý hattrick. První zásah zaznamenal při trestném střílené, poté využil přesilovou hru a představení završil trefou v oslabení. Opařený Chomutov inkasoval ve druhé třetině ještě jednou. Brankáře překonal Matěj Maštalířský. Ještě než obě mužstva zamířila do šaten, rozjel se k dalšímu trestnému střílení Ščislák, litvínovský útočník však nebyl úspěšný.

Poslední dvacetiminutovka už příliš akce nepřinesla. Domácí chemici měli k dispozici dvě přesilové hry, přičemž v úspěšnou proměnili jen jednu. Po faulu Čihaře skóroval Jan Peroutka. Litvínov se díky jasné výhře dotáhl na první Chomutov, Piráti sice mají jednobodový náskok, zároveň však odehráli o jedno utkání víc.

Fanshop