Zápasy - Dorost 23. 09. 2021, Kamila Stříteská

Dorost zvítězil debaklem nad Kladnem

Po dvaceti minutách měla Verva dvoubrankový náskok nad Kladnem, ale ve druhé třetině předvedli litvínovští dorostenci gólovou kanonádu. Podařilo se jim vsítit devět branek a pouze jednu inkasovat. Nakonec si Verva odváží plný počet bodů za vysokou výhru 1:14.

5. kolo, 23.09.2021, Kladno, ČEZ STADION Kladno - malá hala
logo PZ Kladno
logo HC VERVA Litvínov
PZ Kladno HC VERVA Litvínov
1 14
  • Třetiny

    0:2, 1:9, 0:3
  • Střely na branku

    11:62
  • Vyloučení

    3:2
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    70

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PZ Kladno: 24. Šabada (Schejbal)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 7. Bednařík (Horský), 12. Tůma (Vyhlídal, Horský), 21. Šprynar (Bystřický), 25. Raichl (Liška), 27. Tůma (Bednařík), 28. Peroutka (Šprynar, Prokeš), 28. Bednařík (Horský), 32. Ščislák (Raichl), 33. Bednařík (Horský), 35. Bednařík (Prokeš), 40. Tůma, 43. Šprynar (Bystřický), 48. Raichl (Dudáček), 50. Horský (Tůma, Bednařík)

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3, 1:14

  • Rozhodčí

    Zeliska – Hošťálek, Kaiser

  • Sestava hostů

    Balík – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma.


Reportáž

V 7. minutě se litvínovských dorostencům podařilo využít přesilovou hru, když na trestnou lavici usedl Hasman za držení. Kladenskou síť rozvlnil přesnou střelou Jakub Bednařík. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Už ve 12. minutě se chemici radovali znovu a po druhé v utkání proměnili početní převahu, když našel recept na Balíka Lukáš Tůma. Do šaten si Litvínov odnesl dvoubrankové vedení.

Druhá třetina byla gólovou kanonádou, celkem padlo 10 brankek a z toho devět gólů padlo z čepelí litvínovských dorostenců. Po 27 vteřinách zaznamenal přesnou trefu Jan Šprynar. Po třech minutách Kladno odpovědělo a snížit dokázal Alex Šabada. Verva si ale vzala svůj tříbrankový náskok rychle zpátky, když propasíroval puk za kladenského brankáře Václav Raichl. V následujících šesti minutách přidal Litvínov dalších 5 gólů. Nejprve se znovu v zápase střelecky prosadil Lukáš Tůma, o minutu později navýšil skóre Jan Peroutka. O šestnáct vteřin později přidal taktéž druhou trefu Jakub Bednařík. Ve 32. minutě musel kladenský brankář lovit další puk ve své brance, když se prosadil Martin Ščislák a ve 33. minutě zaznamenal Jakub Bednařík hattrick. Jeho gólové nadšení ale nevyprchalo a ve vlastním oslabení přidal Jakub Bednařík další přesnou střelu. Druhou třetinu ukončil gól Lukáše Tůmy, který rovněž zaznamenal hattrick.

Litvínovští v náloži pokračovali i v závěrečné dvacetiminutovce. Ve 43. minutě si připsal druhý zápasový gól Jan Šprynar. O pět minut později Václav Raich zaznamenal další přesnou trefu do kladenské sítě. V 50. minutě Denis Horský poslal puk do sítě soupeře. Verva zvítězila nad Kladnem debaklem 1:14.

Fanshop