Zápasy - Dorost 02. 10. 2021, Ondřej Vlk

Dorost zvládl přestřelku s Kladnem. Maštalířský se trefil čtyřikrát

L i t v í n o v - V 8. kole extraligy dorostu přivítal Litvínov na svém ledě Rytíře z Kladna. Pro všechny fanoušky to bylo zajímavé utkání, ve kterém padlo jedenáct branek. Čtyřmi góly se blýskl šikovný útočník Matěj Maštalířský a o další dva se postaral forvard Jan Šprynar.

8. kolo, 02.10.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
6p 5
  • Třetiny

    0:1, 3:3, 2:1 – 1:0
  • Střely na branku

    43:28
  • Diváků

    96

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 21. Šprynar (Bystřický, Prokeš), 23. Maštalířský (Peroutka), 26. Maštalířský (Bystřický, Peroutka), 51. Maštalířský (Šprynar), 57. Maštalířský (Šprynar), 62. Šprynar (Bednařík)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 15. Holeček (Šíma), 34. Šíma (Váňa), 35. Pražák (Lev), 39. Holeček (Šíma, Mejtský), 46. Mejtský (Holub, Šátek)

  • Rozhodčí

    Vyštejn – Bublová, Sýkora

  • Sestava domácích

    Kokhanin – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Koky.

  • Sestava hostů

    Punda (Stránský) – Svoboda, Šátek, Aschenbrenner, Novák, Pražák, Rájek – Lev, Mejtský, Černý, Holeček, Váňa, Petřík, Aschenbrenner, Holub, Šíma.


Reportáž

V první třetině by nikdo z příznivců určitě nečekal, že v zápase padne jedenáct branek. V 15. minutě otevřel skóre hostující Tomáš Holeček. Více už se ale skóre v úvodním dějství neměnilo. 

Druhá třetina přinesla divákům pěknou divočinu. V rozmezí 21. a 26. minuty nasázeli litvínovští do sítě Kladna tři branky. O jeden gól se postaral Jan Šprynar a po dvou gólech v rozmezí necelých čtyř minut zaznamenal Matěj Maštalířský. Jenže Kladno předvedlo stejný počin po brankách Petra Šímy, Lukáše Pražáka a Tomáše Holečka v závěru druhého dějství a stav byl tak opět příznivější pro hosty. 

Ve třetí třetině hosté navýšili náskok zásluhou Matyáše Mejtského, ale Litvínov měl ve svém kádru hrdinu dnešního zápasu. Matěj Maštalířský dalšími dvěma zásahy vynutil pro svůj tým prodloužení. V němž se podruhé v zápase prosadil Jan Šprynar a Litvínov tak ukořistil bonusový bod.

Fanshop