Zápasy - Dorost 21. 10. 2021, Ondřej Mach

Dorostenci si po domácí přestřelce s Třemošnou připisují tři body za výhru 6:5

V 11. kole Extraligy dorostu přivítali černožlutí na svém ledě HC Meteor Třemošná. Domácí nedokázali udržet čtyřgólový náskok a hosté se několikrát dostali zpět do hry. Gólově bohaté utkání nakonec urval favorizovaný domácí tým a před vlastními fanoušky zapsal první vítězství za tři body v této sezoně.

11. kolo, 21.10.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Meteor Třemošná
HC VERVA Litvínov HC Meteor Třemošná
6 5
  • Třetiny

    2:0, 3:3, 1:2
  • Střely na branku

    56:29
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    3:3
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    103

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 15. Prokeš (Peroutka, Vyhlídal), 16. Raichl (Horský), 21. Čech (Vyhlídal), 22. Bednařík (Raichl, Horský), 40. Šprynar, 45. Šprynar

    Branky a nahrávky HC Meteor Třemošná: 27. Sochor (Černý, Matějka), 31. Matějka (Čech), 34. Sochor (Tran), 45. Komínek (Tolar), 47. Pluhař (Horský)

  • Průběh zápasu

    4:0, 4:3, 6:3, 6:5

  • Rozhodčí

    Dyršmíd – Goltsch, Janíček

  • Sestava domácích

    Balík – Soušek, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Dufek, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Zikmund, Čech.

  • Sestava hostů

    Smola – Tolar, Štulc, Sochor, Hnát, Tran, Černý – Matoušek, Kubový, Pluhař, Uhlík, Horský, Komínek, Matějka, Živný, Kačena, Čech.


Reportáž

Na rozmezí 14. a 15. minuty získali domácí dvojnásobnou přesilovou hru, kterou dokázali dvakrát potrestat. Nejprve se prosadil Daniel Prokeš, který svou střelou otevřel gólový účet domácích. Za šestnáct vteřin hry následoval druhý úder do sítě Smoly, kterého po přihrávce Horského překonal Václav Raichl.

O navýšení náskoku domácích na 4:0 se v úvodu druhého dějství postaralo slepenými góly duo Dominik Čech a Jakub Bednařík. Přesilovku pěti proti třem si zahrála i hostující Třemošná, která brankou Jana Sochora využila vyloučení domácích. Ve 31. minutě snížili hosté na rozdíl dvou branek opět z početní výhody, tu tentokrát využil Jiří Matějka. O třetí využitou přesilovku během necelých sedmi minut se postaral svou druhou brankou v zápase Jan Sochor. Odskočení chemiků zpět do dvougólového rozdílu zařídil tři vteřiny před druhou sirénou Jan Šprynar.

Jan Šprynar se zapsal jako střelec i ve 45. minutě, kdy svým druhým gólem zvyšoval na 6:3. Hostující Václav Komínek však přišel s rychlou odpovědí a po pouhých jedenácti vteřinách opět snižoval na rozdíl dvou branek. Naději na otočení skóre dokázal ještě ve 47. minutě vykřesat Jakub Pluhař, který posunul Třemošnou na rozdíl jedné branky. Litvínovští si však závěr utkání pohlídali a získali tak všechny tři body.