Zápasy - Dorost 31. 10. 2021, Vladimír Vykoukal, Ondřej Mach

Povedená druhá třetina! Dorostenci po přestřelce pod Ještědem berou tři body

Litvínovský dorost v sobotu zaznamenal cenné vítězství, když vybojoval plný bodový zisk na ledě Liberce. O výsledku rozhodlo zejména úspěšné prostřední dějství, ve kterém se chemici prosadili hned pětkrát.

14. kolo, 30.10.2021, Liberec, Svijanská aréna
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
4 7
  • Třetiny

    0:1, 2:5, 2:1
  • Střely na branku

    36:36
  • Diváků

    72

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 30. Janata (Špilka), 36. Pérez (Fiala), 42. Pérez (Jakubec), 57. Pérez (Várady)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 1. Vyhlídal (Síč, Maštalířský), 22. Šprynar, 26. Tůma (Bednařík, Peroutka), 27. Bednařík (Maštalířský), 35. Vyhlídal (Maštalířský, Šprynar), 40. Prokeš (Vyhlídal, Maštalířský), 54. Peroutka (Bednařík)

  • Průběh zápasu

    0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7

  • Rozhodčí

    Kratochvíl – Kajínek, Landsmann

  • Sestava hostů

    Tuhý – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Čech.


Reportáž

Tygrům se vstup do utkání vůbec nepovedl. Už po šestnácti sekundách totiž zmatků v liberecké obraně využil Radek Vyhlídal, jehož nahození od modré čáry skončilo až v síti - 0:1. Následně si oba týmy vypracovaly několik šancí, ani jeden z gólmanů už však do konce úvodní třetiny neinkasoval. Nejblíže k gólu byl Daniel Prokeš, ten ale z ideální pozice orazítkoval tyč.

V druhé dvacetiminutovce se s góly roztrhl pytel. Nejdříve se ve vlastním oslabení ze samostatného úniku prosadil Jan Šprynar - 0:2. Následně přišla další rána pro Tygry, a to dva slepené góly z hokejky Lukáše Tůmy a Jakuba Bednaříka - 0:4. Domácí sice odpověděli brankou kapitána Radka Janaty, jenže zanedlouho vrátil svému týmu čtyřbrankový náskok Radek Vyhlídal - 1:5. Vzápětí opět korigoval Jaromír Pérez, ani to ale pro prostřední třetinu nebylo všechno. Těsně před druhou sirénou totiž v přesilovce skóroval Radek Prokeš - 2:6!

Do třetí periody nahradil Ferdinanda Macourka v liberecké brance Vojtěch Hambálek. Ve 42. minutě vykřesal naději Jaromír Pérez, jenž prostřelil Davida Tuhého po přihrávce Matěje Jakubce - 3:6. Následně měli Tygři více ze hry, jenže litvínovský gólman všechny jejich šance pochytal. V závěru se naopak prosadil Jan Peroutka, který tak definitivně rozhodl o vítězi - 3:7. Poté ještě opět skóroval Jaromír Pérez, jenž tak zkompletoval svůj hattrick a upravil na konečných 4:7.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Milan Plodek

„Hodnotí se mi to těžce. Asi tam z naší strany došlo trochu k uspokojení. Tím, že jsme vyhráli na Hvězdě, jsme si si zajistili postup, což na nás bylo vidět. My jsme si jen přišli zahrát hokej, soupeř nás přišel porazit a to se mu podařilo. Klukům jsem řekl, že to do příště budeme muset zlepšit."


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jakub Petružálek

„Za dnešní zápas jsme strašně rádi. V minulých utkáních si kluci ukázali, že mohou hrát s jakýmkoliv týmem, jenže se v naší hře vždy objevovaly výpadky. Proti Liberci jsme se konečně vyvarovali zbytečných chyb, už se to hodně blížilo tomu, co chceme hrát. Samozřejmě to nebylo dokonalé, ale dotáhli jsme to do vítězného konce. Myslím si, že jsme si tu výhru zasloužili."

Fanshop