Zápasy - Dorost 27. 11. 2021, Šimon Kadeřávek

Vypjaté drama body nepřineslo. Dorostenci prohráli v Mladé Boleslavi 6:5

Chemici doufali, že završí víkend výhrou. Soupeřem jim ale byla silná Mladá Boleslav, která atakuje nejvyšší příčky. Přestože domácí vedli už o dvě branky, Litvínov se do zápasu vrátil a chvíli dokonce vedl. Bruslaři však potvrdili formu a dokázali si zajistit zisk plného počtu bodů.

18. kolo, 27.11.2021, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
6 5
  • Třetiny

    2:0, 1:3, 3:2
  • Střely na branku

    41:38
  • Vyloučení

    4:7
  • Využití

    3:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    73

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 5. Lisler (Hurt, Hradec), 6. Král, 35. Hasman (Dobner), 41. Lisler (Hradec, Vlasák), 46. Dobner (Steklý, Král), 54. Král (Moyseyev, Steklý)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Ščislák (Winkelhöfer, Raichl), 25. Čech (Horský, Maštalířský), 31. Tůma (Peroutka, Prokeš), 47. Vyhlídal (Maštalířský), 59. Čech (Vyhlídal)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:3, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5

  • Rozhodčí

    Raška – Roischel, Landsmann

  • Sestava domácích

    Forst – Skok, Sypecký, Vochvest, Hlinský, Halman, Vlasák, Průšek – Šachl, Hasman, Hradec, Dobner, Hurt, Steklý, Moyseyev, Král, Lisler.

  • Sestava hostů

    Kokhanin – Soušek, Winkelhöfer, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Peroutka, Tůma, Zikmund, Čech.


Reportáž

Hosté získali úvodní vhazování, ale první příležitost si připsal mladoboleslavský útočník Hradec. Jeho pokus ale Kokhanin vytěsnil. Litvínov se nezalekl a předváděl ofenzivní výpady. Domácí Forst měl plné ruce práce se střelou Souška. Přestože chemici byli aktivnější, do vedení šli bruslaři. Hurt v útočné třetině posunul kotouč na volného Oskara Lislera a Mladá Boleslav rázem slavila branku.

Svého kolegu následoval Patrik Král, forvard se prosadil bezprostředně po buly. Litvínovu příliš nepomohlo ani vyloučení Vyhlídala. Oslabení hráči v černožlutých dresech zvládli. Podobné štěstí měli i v dalších minutách. Těsně před koncem prvního dějství mohl náskok navýšit Dobner, jeho ránu k pravé tyči ale Kokhanin vystihl.

Do druhé třetiny nastoupili Severočeši odhodlaněji a jejich snažení neslo kýžené ovoce. Nejdříve Martin Ščislák se štěstím propasíroval kotouč za záda brankáře, poté z mezikruží zamířil přesně Dominik Čech. Litvínov mohl jít dokonce do vedení, protože Ščislákovi se podařilo ujet, bohužel zklamal v koncovce.

Chemici překonali Forsta v polovině zápasu. Peroutkův pokus vyrazil maskovaný muž před sebe, puku se poté ujal Lukáš Tůma a zasunul ho do sítě. Bruslaři nechtěli nechat svou kůži zadarmo, přežili několik velkých příležitostí. V čase 34:39 srovnal účty Dominik Hasman a v Mladé Boleslavi se začínalo zase od začátku.

Na začátku třetí dvacetiminutovky rozjásal domácí střídačku Oskar Lisler a bylo zaděláno na pořádný nervák. Litvínov ale udělal chybu v podobě faulu Bystřického a bruslaři vycítili příležitost. Autorem gólu se stal Miroslav Dobner, který početní výhodu využil. Litvínov ale nic nevypustil a pokračoval v urputném boji. Od modré vyslal dělovku Radek Vyhlídal a drama pokračovalo. Vyrovnání měl na holi Tůma, ale tváří v tvář Forstovi znervózněl.

Šest minut před konec zvedal ruce nad hlavu Patrik Král, jenž se nejlépe zorientoval před Kokhaninem a pohotově dorážel. Hosté poté přečkali dvojnásobné oslabení, následně zvolil hru bez brankáře. V samotném závěru pálil Dominik Čech, jeho rána se otřela o Sypeckého brusle a kotouč skončil v síti. Poslední vteřiny se nesly v duchu napětí, protože mladoboleslavský Skok tvrdě fauloval jednoho z litvínovských. Na ledě začala mela a rozhodčí následně udělili několik trestů.