Zápasy - Junioři 01. 10. 2021, Šimon Kadeřávek

Úspěšně derby s Chomutovem. Junioři porazili Piráty 5:3

Souboj dvou týmů, kterým se příliš nepovedl vstup do soutěže, nakonec vyzněl lépe pro hosty. Litvínov sice prohrával, dokázal se ale na Piráty dotáhnout a následné vedení udržet. Dvěma góly zaujal trenéry útočník Jan Vopat.

7. kolo, 28.09.2021, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
3 5
  • Třetiny

    1:2, 1:2, 1:1
  • Střely na branku

    22:49
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    60

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Piráti Chomutov: 6. T. Šilar (Vyroubal, Janda), 21. F. Döring (T. Svoboda, T. Šilar), 48. Vyroubal (Jurak)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 11. Vopat (Limanovský, Skuhrovec), 19. Skuhrovec (Slavík, Baláž), 33. Vopat, 37. Krocker (Dej, Hocelík), 60. Dej (Limanovský)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5

  • Rozhodčí

    Zubzanda – Ondráček, Sýkora

  • Sestava domácích

    Pechaček – Cestr, Janda, Pöschl, Rykl, Pavlák – Šilar, Stárek, Titlbach, Čech, Jurak, Svoboda, Adam, Černý, Vyroubal, Puczek, Döring.

  • Sestava hostů

    Čermák – Hora, Baláž, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Háva – Postl, Danielčák, Vopat, Limanovský, Dej, Fišer, Iljuk, Krocker, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

Na ledě ROCKNET Arény odstartovalo utkání aktivním hokejem, domácí během prvních minut odstřelovali Čermáka. Změna paradoxně nastala po vyloučení litvínovského Fišera. Mladí chemici oslabení zvládli na výbornou, obránce Háva si dokonce dovolil prozkoušet reflexy chomutovského brankáře.

První zásah si ale připsali domácí Piráti, ze středního pásma totiž vyrazil Tomáš Šilar a ránou na vzdálenější tyč dal Chomutovu naději. Krátce po vstřelené brance šli domácí do čtyř, na trestnou zamířil Titlbach. Litvínov sice přesilovku neproměnil, nicméně ukázal, že se nebojí útočit. Vyrovnat se nakonec podařilo Janu Vopatovi, útočník využil pomalého přesunutí brankáře a chladnokrevně zavěsil.

Ještě před sirénou se chemici prosadili znovu, tentokrát zvedal ruce nad hlavu David Skuhrovec. Litvínovský forvard využil táhlou střelou přesilovou hru, zároveň se jednalo o jeho první gól v letošní sezoně.

Druhé dějství odšpuntoval Filip Döring, domácí obránce podobně jako Skuhrovec využil početní převahu. Ve skrumáži před Čermákem se nejlépe zorientoval a zdramatizoval utkání. Na další zásah se čekalo až do 32. minuty, kdy znovu slavil Jan Vopat. Útočník nejdříve nahrál Fišerovi, jehož pokus brankář Pecháček vyrazil. Díky nedorozumění obranných řad Chomutova se kotouč dostal až k Vopatovi.

Přetahovaná pokračovala i v dalších minutách, o prohře nakonec rozhodli sami domácí. V čase 34:50 musel na dvouminutový odpočinek Černý, chemici vycítili šanci a prostřednictvím Marka Krockera navýšili náskok. V posledních vteřinách mohl skórovat domácí Pavlák, ale jeho dělovka skončila na tyči.

Poslední dvacetiminutovka slibovala drama, Piráti se marně snažili vstřelit branku, aby se dostali na dostřel. Přání se jim nakonec vyplnilo a Tomáš Vyroubal vypálil přesně z pravého kruhu. To však bylo z chomutovského tábora vše. V závěru zkusil domácí kouč hru bez brankáře, troufalost ale Litvínov potrestal, přesnou mušku ukázal Daniel Dej. Chemici v důležitém utkání porazili Chomutov a berou plný počet bodů.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Petr Jíra

Do zápasu jsme dobře vstoupili a dali gól. Připadalo mi, že Litvínov poznamenaly v úvodu předchozí porážky, jenže my jsme toho nevyužili a navíc jsme je pustili do vedení. Druhá třetina byla z naší strany slabší, soupeř nás zasypal řadou střel a dostal se zpátky do vedení. Nám se ve třetí třetině konečně dostavila lehkost a kluci v ní podali velmi dobrý výkon, který ale na vyrovnání bohužel nestačil. Před zápasem nám rozšířil marodku Honza Vostiňák, který směrem dozadu odváděl velmi dobré výkony a chyběl nám. Máme zraněné i dva obránce. Navíc nás Dominik Špinka, který se v úvodu sezóny nevešel mezi šest beků, požádal i kvůli škole o uvolnění na zkoušku do Slavie, s čímž jsme souhlasili, a Filipa Birhanzla jsme se po jednom zápase rozhodli nadále nevyužívat.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

Získali jsme tu zlaté tři body. Po horším začátku jsme odehráli celkem dobré dvě třetiny, jenže neproměňujeme jasné gólové šance. Pak se trápíme a strachujeme až do konce zápasu. Kluci zápas odbojovali a odmakali, ale potřebovali bychom se chytit hlavně střelecky, protože nás pak sráží dolů zbytečné individuální chyby, které kazí dojem.

Fanshop