Zápasy - Junioři 15. 10. 2021, Ondřej Mach

Vítězný návrat na domácí půdu, junioři porazili České Budějovice 4:1

Tři zápasy čekali na první domácí vítězství, dočkali se v pátek večer. Černožlutí junioři po gólech Davida Skuhrovce, Víta Berana, Lukáše Stehlíka a Jana Vopata získali tři body proti českobudějovickému Motoru.

10. kolo, 15.10.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
4 1
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 1:0
  • Střely na branku

    36:25
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. Skuhrovec (Slavík, Vopat), 23. Beran (Postl), 34. Stehlík (Kadár, Baláž), 42. Vopat (Fišer, Skuhrovec)

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 9. Janoch (Placek, Remta)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Petružálek – Coubal, Kokrment

  • Sestava domácích

    Čermák – Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Dej, Fišer, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Maleček – Remta, Fousek, Pavlát, Vaněk, Březina, Placek, Kumpfmüller – Remeš, Kříž, Kašpar, Schwartz, Petrásek, Pouzar, Anderle, Masopust, Sochor, Janoch.


Reportáž

Už po 58 vteřinách putoval na trestnou lavici hostující Masopust a chemici přesilovou hru bleskově využili. Slavík přihrál na kruh Davidu Skuhrovcovi, a ten přesnou střelou otevřel skóre utkání. Početní výhodu si chvíli nato vyzkoušel i Motor, na konci 7. minuty pak mířil Hocelík do tyče.

Následně se však Jihočechům podařilo srovnat: zasloužil se o to rozjetý Jan Janoch, který propálil brankáře Čermáka. Co se týče první třetiny, tak za zmínku stojí ještě únik Danielčáka. Litvínovský útočník ale zatím svému týmu vedení nevrátil.

Úvod druhé části se kvůli dalšímu trestu odehrával plně v režii domácích. Přesilovkový gól sice parta kolem kapitána Stehlíka nepřidala, v čase 22:11 ale udeřil Vít Beran. A na jeho trefu navázal zhruba o jedenáct minut později právě Lukáš Stehlík, po jeho akci vedl Litvínov už o dvě branky.

Klid na hokejky dal černožlutým Jan Vopat, na rychlou kličku nestihl Maleček zareagovat. Další šance navýšit tříbrankový náskok měli Slavík nebo Beran, v těchto případech ale na hostujícího gólmana nevyzráli. Svůj druhý zásah nepřidal ve slibné šanci ani Skuhrovec, Severočeši tak doma zvítězili 4:1.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

„Pro nás to bylo strašně těžké utkání, body potřebujeme jako sůl. V předchozích zápasech se nám nedařilo, teď jsme cíl konečně splnili. Na klucích bylo vidět, že se zvedají a hokej hrát umí. Musíme se dostat do pohody, abychom hru zjednodušili. Chyby tam byly, ale to je hokej. Jsme rádi za tři body.“


logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Josef Turek

„Myslím, že jsme sehráli dobrý zápas, bohužel rozhodly situace kolem brány. I když jsme dobře začali, tak jsme nevyužili šance. Soupeř navíc měl Stehlíka, který byl rozdílovým hráčem. Zařídil jim takové to odskočení.“

Fanshop