Zápasy - Junioři 16. 10. 2021, Lukáš Bolech

Junioři zničili Salzburg a podruhé za sebou vyhráli, hattrickem se blýskl Danielčák

Po páteční výhře nad Českými Budějovicemi se juniorce podařilo vysoce přehrát také rakouského soupeře. Litvínov si po brankách Lukáše Stehlíka, Marka Slavíka, Jana Vopata, Jaroslava Fišera a hattricku Tima Danielčáka připisuje další tři body do tabulky.

11. kolo, 16.10.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo EC Red Bull Salzburg (AUT)
HC VERVA Litvínov EC Red Bull Salzburg (AUT)
7 0
  • Třetiny

    3:0, 1:0, 3:0
  • Střely na branku

    36:13
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Stehlík (Slavík), 13. Danielčák (Stehlík, Slavík), 20. Slavík (Stehlík, Danielčák), 31. Danielčák (Dej, Fišer), 44. Vopat (Slavík, Stehlík), 58. Fišer (Danielčák, Háva), 59. Danielčák (Slavík)

  • Průběh zápasu

    7:0

  • Rozhodčí

    Čáp – Votrubec, Povová

  • Sestava domácích

    Čermák – Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Dej, Fišer, Bár, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

Stejně jako v předešlém zápase získali domácí již v první minutě utkání výhodu v podobě přesilovky. Tuto možnost tentokrát nevyužili. O první šanci utkání se zasloužil domácí obránce Kroupa, který se v páté minutě prosmýkl podél mantinelu až před branku hostů, trefil však jen boční tyč Clarovy svatyně.

Domácí nevyužili ani další vyloučení hostů, kdy se jim naskytla příležitost pěti proti třem. Skóre otevřel až ve 12. minutě ze samostatného úniku Lukáš Stehlík, jenž po Slavíkově přihrávce udeřil oslabení. Krátce poté, konkrétně ve 13. minutě, se domácí trio Marek Slavík, Lukáš Stehlík a Tim Danielčák postaralo o velmi pohlednou akci, kdy poslední jmenovaný využil přesné kombinace prvních dvou.

Salzburg se v sobotním zápase nedostával do gólových šancí, nejvíce ohrozil branku v 17. minutě střílející Rafalski, jehož pokus skončil na tyči. Zato na druhé straně přibyl ve 20. minutě třetí gól, pod který se jako střelec podepsal Marek Slavík.

Ve druhém dějství mohl přidat další branku Dej, jenž se pokoušel dorazit nahození Háka, ale hosté mu včas zablokovali hůl, což znemožnilo skórování. V polovině utkání se domácím opět naskytla přesilová hra pěti proti třem. Tentokrát nezaváhali a zasypali hostujícího brankáře spoustou střel. Chemici se gólově prosadili až vteřinu před vypršením početní výhody, a to díky druhému gólu Tima Danielčáka, který ukázkově vymetl pravý horní roh Clarovy branky.

Na 5:0 mohl zvyšovat Kroupa, který zůstal osamocený na pravém kruhu, jenže brankář Clara se stihl rychle přemístit a nabídku Ondřeje Postla, Kroupovi chytil. Ve 44. minutě využil další přesilovku domácích Jan Vopat, který zametl kotouč po přihrávce Slavíka do odkryté části branky.

Šanci na zvýšení skóre měl při přečíslení Stehlík, ale nebyl přesný. Domácí vsítili před koncem utkání ještě dvě branky. Třetí využití přesilovky přidal Jaroslav Fišer a 79 vteřin před koncem završil svůj hattrick Tim Danielčák.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník:

„Výsledek výborný, avšak s hrou si myslím, že nejsme spokojeni. Měli jsme dobrý začátek utkání, ale od druhé třetiny jsme si tam začali dělat, co jsme chtěli. Kluci prostě musí hrát pořád jako tým. Jsme rádi, že nám tam napadaly nějaké góly, což nás snad uklidní. Jinak pro nás výborný víkend, šest bodů, ale jak říkám, hra by měla být lepší.”


logo EC Red Bull Salzburg (AUT)

EC Red Bull Salzburg (AUT)

Ilkka Pakarinen

„V první třetině domácí dominovali hře, byli opravdu lepším týmem. Druhá třetina byla z našeho pohledu mnohem lepší, ale do třetí třetiny už nastupovali naši hráči unavení, takže jsme se nedokázali vrátit do zápasu.”