Zápasy - Junioři 23. 10. 2021, Lukáš Bolech

Junioři i přes střeleckou převahu a velký tlak ve třetí třetině prohráli v Třinci

13. kolo juniorské extraligy nepřineslo chemikům ani bod, poté co prohráli na ledě třineckých Ocelářů. Litvínovským se podařilo zápas zdramatizovat až ve třetí třetině, avšak na vítězný konec to nestačilo.

13. kolo, 23.10.2021, Třinec, MINI WERK ARENA
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 1:2
  • Střely na branku

    24:46
  • Diváků

    68

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 15. Moškoř (Wardas, Kozlík), 21. Jobánek (Matěj, Ramik), 29. Ullrych (Ramik, Matěj), 60. Ullrych (Marcinko)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 45. Stehlík (Baláž), 53. Skuhrovec (Vopat, Hocelík)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:2, 4:2

  • Rozhodčí

    Rapák – Hanzlík, Rožánek

  • Sestava domácích

    Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Przybyla, Ullrych, Matěj, Ramik, Hlávka, Kozlík, Jobánek.

  • Sestava hostů

    Čermák – Baláž, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Dej, Fišer, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

Utkání začalo aktivně na obou stranách. Hostující Litvínov měl lehce navrch a v osmé minutě si po několika šancích v útočném pásmu vynutil první faul. Hned po první přesilovkové střele se ocitl kotouč na brankové čáře Třince, ale domácí se rychle zorientovali a hrozbu obdržené branky zažehnali.

Skóre otevřeli domácí v 15. minutě, kdy po závaru před Čermákovou brankou zpracoval Wardasův pokus Jan Moškoř a zavěsil puk pod horní tyč. Ve druhé polovině první části měli hru více pod kontrolou domácí. Sérii pokusů sice litvínovští odvraceli, ale devět vteřin před první sirénou byl vyloučen obránce Kroupa.

Domácí Jonáš Jobánek dokázal dorážkou v brankovišti tuto přesilovku využít ihned zkraje druhého dějství a poslal domácí do vedení 2:0. Snížit na rozdíl jediné branky mohli černožlutí ve 26. minutě, kdy se domácí brankář Švančara v domnění signalizovaného trestu vydal na střídačku a odkryl tak svou klec. Hosté však z vlastního obranného pásma trefili pouze tyč.

Hosté v polovině 29. minuty inkasovali třetí gól, kdy se po neúspěšném přechodu do útočného pásma dostali do úniku dva na jednoho třinečtí a Ramik našel přesným pasem Petra Ullrycha, jenž rozvlnil síť za Čermákovými zády.

Hosté se svého zásahu dočkali až na počátku 45. minuty, a to zásluhou Lukáše Stehlíka, jenž z ostrého úhlu využil pobídky Baláže. První zásah vlil litvínovským energii do žil a přesilovkovým zásahem Davida Skuhrovce dokázali závěr zápasu ještě zdramatizovat. Po kontaktní brance hosté ještě více ožili a zatápěli třineckým i nadále. Od 58. minuty zkoušeli hosté hru bez brankáře, ale ani přes spoustu střel na Švančaru nedokázali vyrovnat. Utkání rozhodl 37 vteřin před koncem Petr Ullrych, jenž dostal kotouč do prázdné branky střelou z vlastního pásma.

Fanshop