Zápasy - Junioři 03. 12. 2021, Lukáš Bolech

Junioři padli s Pardubicemi po prodloužení 3:4

Ve 22. kole juniorské Extraligy zavítaly na led Litvínova Pardubice. Zápas přinesl celkem sedm branek, včetně té vítězné z prodloužení. Skóre sice otevřeli domácí, ale hosté otočili na 1:3, takže ke konci utkání to byli právě Litvínovští, kteří museli vynaložit své síly, aby dostali zápas do prodloužení.

22. kolo, 03.12.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
3 4p
  • Třetiny

    1:2, 0:1, 2:0 – 0:1
  • Střely na branku

    42:54
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    130

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 5. Danielčák (Hynek, Slavík), 55. Slavík (Hocelík, Stehlík), 58. Šprynar (Stehlík, Slavík)

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 6. Formánek (Kaštánek), 11. Kaplan (Tvrdík, Formánek), 39. Štetka (Kaplan, Kaštánek), 65. Rouha (Herčík)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:3, 3:3, 3:4

  • Rozhodčí

    Jechoutek, Čáp – Kurtin, Goltsch

  • Sestava domácích

    Čermák – Hynek, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař – Šprynar, Danielčák, Adámek, Stehlík, Beran, Iljuk, Špaček, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Matěcha (Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek – Štetka, Burda, Rouha, Herčík, Costa, Formánek, Kloz, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.


Reportáž

Již ve druhé minutě se museli domácí bránit při vyloučení Jakuba Háka. Úspěšně se ubránili a zanedlouho vstřelili první branku. V páté minutě nahazoval na branku hostů kotouč od modré čáry Václav Hynek. V prostoru mezi kruhy číhal Tim Danielčák, který střelu šikovně tečoval a usměrnil puk do pravého horního rohu branky Lukáše Matěchy. Za dalších 41 vteřin byl však podruhé vyloučen Jakub Hák. Tentokrát se hostům podařilo vyloučení potrestat. Vít Kaštánek našel volného Františka Formánka, který přesnou ranou překonal Davida Čermáka a po necelých dvou minutách vrátil své spoluhráče do hry. Další zásah Dynama přišel v 11. minutě. Robin Kaplan se pokoušel od modré čáry najít někoho ze svých spoluhráčů, ale jeho přihrávka byla zblokována a se štěstím doputovala až za záda Davida Čermáka. Zahrozit se pokoušel ke konci prvního dějství ještě Adámek, ale jeho zakončení nebylo dostatečně přesné.

Druhá třetina nabídla spoustu akcí, ale také několik tvrdých střetů. Do velké šance se dostal Jan Šprynar, jemuž pohotovým přesunem překazil radost Lukáš Matěcha. Za necelé dvě minuty mohli skórovat hosté. Robin Kaplan byl vyslán do samostatného úniku, ale David Čermák jej zneškodnil. Velká příležitost se naskytla domácím ve 32. minutě, kdy se pustili do útoku Skuhrovec se Stehlíkem. Po výměně kotouče našel druhý jmenovaný dojíždějícího Lukáše Hocelíka, který se ocitl před Matěchou zcela osamocen, ale ani jeho zakončení nenadělalo hostujícímu brankáři velké potíže. Horší situace nastala pro Matěchu o deset vteřin později. Lukáš Stehlík se dostal ještě k jednomu zakončení, při kterém byl nešťastně natlačen pardubickým obráncem na brankáře Dynama. Došlo k jeho zranění a musel tak být nahrazen Maxmilianem Kadlcem. V následujících vteřinách bylo k vidění několik hitů. Po jednom z nich zůstal ležet na ledě Adam Nedelka, ale nebylo to natolik vážné, aby nemohl v zápase pokračovat. Další obrovskou šanci musel Čermák likvidovat ve 38. minutě při nájezdu dvou pardubických útočníků. Za 38 vteřin se však podařilo pardubickým hokejistům domácího brankáře prostřelit. Na 1:3 zvyšoval Pavol Štetka.

Do třetí třetiny vstoupili domácí mnohem aktivněji. Minutu po vhazování provětral Kadlcovu lapačku Marek Slavík. Poté zkoušel štěstí z ostrého úhlu Lukáš Stehlík, ani tentokrát ale nebyl Kadlc překonán. V 55. minutě se dostal ke slovu znovu Marek Slavík, kterému se povedlo snížit na rozdíl jediné branky. V čase 57:45 dorazil únik Slavíka se Stehlíkem dojíždějící Jan Šprynar, čímž srovnal skóre na 3:3. Poslední vteřiny třetí třetiny se dohrávaly v poklidu, neboť ani jedno mužstvo nechtělo odejít ze zápasu bez bodu.

V prodloužení se přelévala hra z jedné strany na druhou. Rozhodnout mohl v 63. minutě Lukáš Stehlík, který se řítil sám na brankáře Kadlce. Ten zachoval klidnou hlavu a schoval kotouč ve své výstroji. Rozhodující okamžik nastal v čase 64:34. Michal Rouha si našel kotouč ve středním pásmu, zavezl jej na úroveň pravého kruhu a rychlou střelou zápěstím k levé tyči zajistil Pardubicím druhý bod.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Šíp

„Těžký zápas pro nás. Vyrovnané utkání. Dvě třetiny jsme byli trošku slabším týmem, nic méně ve třetí třetině jsme se vrátili do zápasu. Vyrovnali jsme, za což jsme klukům samozřejmě poděkovali. V prodloužení jsme měli své šance, ale bohužel jsme je nedali a následně jsme inkasovali. To už je potom taková loterie, tři na tři, to už je taková dovednostní soutěž.”


logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Jiří Malinský

„Měli jsme poměrně luxusní náskok, ale myslím si že jsme sami o něj přišli drobnými chybami. Podařilo se nám získat druhý bod, což je pro nás strašně důležité. Musíme zvládnout ještě zítřejší utkání. Věděli jsme, že ten zápas bude pro nás těžký, ale myslím si, že jsme měli trochu více ze hry. Bohužel jsme se nechali rozhodit drobnými věcmi, což nás stálo ten bod.”

Fanshop