Zápasy - Junioři 04. 12. 2021, Šimon Kadeřávek

Lekce od silného Mountfieldu. Junioři padli na domácím ledě 2:7

Po páteční prohře v prodloužení chtěli Severočeši zvítězit, do cesty se jim postavil šestý Hradec Králové. Hosté šli do vedení díky dvěma zásahům Pajera, Litvínov se sice připomněl v prostřední dvacetiminutovce, ale Mountfield opět udeřil a s přehledem si zajistil tři body.

23. kolo, 04.12.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
2 7
  • Třetiny

    0:2, 1:3, 1:2
  • Vyloučení

    3:2
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    110

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Kroupa (Špaček, Hynek), 47. Beran (Hák)

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 2. Pajer (Michal Beneš), 18. Pajer (Pelda, Budina), 21. Šimek (Lang), 26. Lang (Šimek, Perička), 29. Pelda (Budina), 52. Pajer (Havlíček), 53. Šimek

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:7

  • Rozhodčí

    Hlinka, Micka – Hynek, Povová

  • Sestava domácích

    Čermák – Hynek, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař, Háva – Šprynar, Danielčák, Adámek, Stehlík, Beran, Iljuk, Špaček, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Tichý – Boukal, Mikulec, Havlíček, Naar, Perička, Pelda – Beneš, Budina, Kašpar, Lang, Pajer, Šimek, Janda, Šedivý, Pilný, Beneš.


Reportáž

Plány domácího celku zhatil už po dvou minutách hry Lukáš Pajer. Osmnáctiletý útočník navázal na svou branku proti Chomutovu a znovu se prosadil. Litvínov mohl srovnat krok ve chvíli, kdy ledovou plochu opustil faulující Šedivý. Chemici sice tlačili, ale brankáře hostů překonat nedokázali. Hráči Hradce byli na druhé straně úspěšnější.

Další trefě předcházelo vyloučení Hocelíka, litvínovský obránce se provinil hákováním. Užuž to vypadalo, že Severočeši oslabení zvládnout, když Pelda přihrál Lukáši Pajerovi. Forvard i na podruhé překonal brankáře Čermáka. V podobném stylu odstartovala druhá třetina, litvínovského gólmana tentokrát prostřelil mladičký Pavel Šimek. Utkání začalo nabírat obrysy exhibice.

Domácí však přežili oslabení a potupnou nulu ze skóre vymazal litvínovský Jakub Kroupa. Po inkasované brance se Hradec Králové probral. Nejdříve vrátil hostům tříbrankové vedení Kryštof Lang, následně proměnil přesilovou hru Marek Pelda.

Třetí dvacetiminutovka už příliš napětí neslibovala. Domácí se sice připomněli gólem Víta Berana, ale soupeř z východních Čech okamžitě reagoval. Deset minut před koncem zkompletoval hattrick aktivní Lukáš Pajer, o pár chvil později slavil svůj další zásah Pavel Šimek.

Fanshop