Zápasy - Junioři 22. 01. 2022, Šimon Kadeřávek

Drama až do samého závěru. Junioři padli s Mladou Boleslaví 0:2

Litvínovský nabitý víkend pokračoval, mladé naděje čekal důležitý souboj s Mladou Boleslaví. Bruslaři se nachází ve zcela odlišné situaci než Severočeši. Chemikům jde totiž o každý bod, protože aktuálně obývají nepostupové příčky.

34. kolo, 22.01.2022, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:0
  • Střely na branku

    42:26
  • Vyloučení

    7:7
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    90

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    2:0

  • Rozhodčí

    Lacina, Úlehla – Komárek, Beneš

  • Sestava domácích

    Stuchlík (Král) – Moravec, Němec, Vacík "A", Křepelka, Hrouda, Rajgl, Jasečko, Vlasák A. – Simon "A", Závora "C", Polák, Vyroubal, Brouček, Půček, Vlasák M., Hruška, Hradec

  • Sestava hostů

    Klika (Ešler) – Baláž, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař – Postl, Danielčák, Stehlík "C", Beran, Limanovský "A", Maštalířský, Iljuk, Špaček, Skuhrovec, Slavík


Reportáž

Mladá Boleslav, která se do zápasového kolotoče vrátila po týdnu, vyhrála úvodní buly a ihned zkraje prověřili domácí útočníci litvínovského Kliku. Začátek Litvínovu vůbec nevyšel, protože fauloval útočník Slavík. Jenže bruslaři nedokázali výhodu využít, velkou příležitost si připsal Křepelka, ale Klika ránu vyrazil mimo tři tyče. Velkých šancí viděli fanoušci poskrovnu, o úvodní zásah se pokusil Vyroubal. Mladoboleslavský hráč si na gólmana počíhal v předbrankovém prostoru. Skulinku mezi betony ale nenašel.

Další pasáž připomínala zvonkohru, protože nejdříve dělovkou prověřil břevno domácí Závora, poté v početní výhodě zacinkal na levou tyč litvínovský Maštalířský. Chemici se snažili, ale brankář Stuchlík vyzrál i proti pokusu Postla. Mladoboleslavský tým přežil i další oslabení, po vyrovnání sil na ledě zaznamenal velkou příležitost Simon. S odraženým kotoučem objel branku, ale Kliku překonat nedokázal.

Taktická bitva pokračovala i v druhém dějství a stejně jako v první třetině Litvínov fauloval. Tentokrát odbruslil na trestnou Kroupa. S nastalou výhodou se domácí nepopasovali vůbec dobře. Nicméně zlomovým okamžikem se stala šance Vlasáka z 28. minuty. Ujíždějícího hráče fauloval Hák, přesilová hra Mladé Boleslavi trvala pouze deset vteřin. Za domácí se provinil Němec a počet sil na ledě se vyrovnal. Paradoxně ve hře 4 na 4 zaznamenali bruslaři první gól. Půček našel rozjetého Vojtěcha Poláka, jenž bekhendovým blafákem poslal domácí do vedení.

Litvínov se ale nenechal zaskočit a rozhodl se ztrátu dohnat. Gól měl na dosah Baláž, mladý obránce pálil od modré, následně chemici přečkali dvě vyloučení, jen proto aby dvě minuty před koncem promarnil Limanovský velkou šanci, prováhal totiž pocukrovanou nahrávku Špačka.

Tradice se mají dodržovat, a tak chemici šli zkraje dějství zase od čtyř. Boleslavští ale ani tentokrát nedokázali faul potrestat. O pár minut později mohl utkání zdramatizovat Skuhrovec, mladý forvard ale orazítkoval pouze tyčku. Litvínov se marně snažil, avšak pokaždé si útočníci vylámali zuby na skvěle chytajícím Stuchlíkovi.

Posledních deset minut přineslo velké drama, jelikož chemici se hnali za vyrovnáním. Nepomohli jim ani vyloučení Broučka. Po uplynutí trestu vyrazil na střídačku litvínovský brankář Klika. Trenérovi ale nakonec vabank nevyšel. Bruslaři potrestali troufalost šest vteřin před koncem, kdy se druhým zásahem prezentoval Vojtech Polák.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Petr Haken

„Velmi těžké utkání. I když jsme se nechali často vylučovat, tak jsme oslabení odehráli dobře, ale ztratili jsme v nich hodně sil. Myslím si, že jsme byli lepší o ten jeden gól lepší, ale bylo to velmi vyrovnané utkání a mohlo to skončit na obě strany. Musím pochválit hráče za to, že jsme Litvínov udrželi na nule a nenechali ho vstřelit branku.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek

„My jsme svým výkonem navázali na včerejší zápas v Liberci, akorát je to hokej a hraje se na góly. Šancí jsme měli na dva zápasy, ale gól jsme nedali, naopak jsme ho domácím připravili. Kluci tenhle víkend ukazují, že jsou schopni hrát i s nejlepšími týmy. O to víc nás pak mrzí naše ztráty z předchozích zápasů s Chomutovem a Havířovem.“

Fanshop