Zápasy 14. 01. 2024, Kamila Stříteská

Ze Sparty s prázdnou. Přestřelku ovládli domácí

Ve 36. kole Tipsport extraligy se Litvínov vydal do pražské O2 Areny. Bezgólová první třetina nenasvědčovala přestřelce, která se ve druhém dějství strhla. Ač Andrej Kudrna otevřel skóre zápasu a druhá třetina skončila za stavu 3:3, nakonec si ze Sparty chemici odváží šestigólovou prohru.

36. kolo, 14.01.2024, Praha, O2 arena
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    0:0, 3:3, 3:0
  • Střely na branku

    42:31
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    12087

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 28. Konečný (Hauser), 28. Buchtele (Mikliš), 39. Sobotka (Řepík, Kempný), 42. O. Najman (Horák), 52. O. Najman (Horák), 59. Chlapík

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Kudrna (O. Kaše, Koblasa), 36. O. Kaše (D. Kaše), 37. Šalda

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3, 5:3, 6:3

  • Rozhodčí

    Jaroš, Sýkora – Frodl, Hnát

  • Sestava domácích

    Kořenář – Krejčík, Mikliš, Kempný, Tomek, Moravčík, Irving – Forman, Sobotka, Řepík – Najman, Horák, Chlapík – Buchtele, Konečný, Mužík – Žmola, Vitouch, Hauser.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Baránek, Zeman, Šalda, Jaks, Czuczman, Demel, Baláž – Kudrna, Urban, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Maštalířský, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.


Reportáž

O něco aktivnější byli v první dvacetiminutovce nedělního klání domácí, kteří i co do počtu střel byli nebezpečnější. Úvodní šanci si Sparta připravila už ve 1. minutě, kdy zpoza branky nabil Chlapík Horákovi. Verva zahrozila ve 14. minutě, když ránu Ondřeje Kašeho tečoval sparťanský hráč a kotouč těsně minul Kořenářovu branku.

Góly přišly až ve druhém dějství. Už na jeho začátku operoval Najman s kotoučem před bránou, ale nepodařilo se mu trefil poloodkrytou svatyni hostů. Skóre utkání otevřel po vypršení přesilové hry Andrej Kudrna, jehož střela od mantinelu zapadla za gólmana Sparty – 0:1. Litvínovské vedení vydrželo pouze pár minut, když z mezikruží propálil Zajíčka Jakub Konečný a skóre se na chvilku srovnalo – 1:1. Zhruba o půl minuty později zkoumal videorozhodčí záznam hry. Jan Buchtele tečoval střelu Mikliše přesně pod horní tyčku a branka byla uznána – 2:1. Verva dokázala odpovědět v přesilové hře po polovině zápasu. Souhra bratří Kašů přinesla vyrovnávací branku, David našel na levém kruhu Ondřeje Kašeho, jehož přesná rána trefila šibenici – 2:2. Gólově nabitá druhá třetina však pokračovala. Litvínov zůstal při chuti a získal náskok. Zmatku před domácí brankou využil Radim Šalda z pravého kruhu – 2:3. Autor třetího gólu Vervy vzápětí inkasoval dvouminutový trest a Sparta v přesilovce trestala. Ze slotu srovnal před koncem druhé třetiny na 3:3 Vladimír Sobotka. V samotném závěru pak přistihli sudí při nedovoleném zákroku Davida Kašeho, který si v úvodu třetí třetiny poseděl na trestné lavici.

Přesilovku dokázala Sparta využít ke svému užitku, když střelou ze slotu propálil Šimona Zajíčka Ondřej Najman - 4:3. Chemici mohli odpovědět také v početní převaze, ale na Kořenáře si nepřišli. V 52. minutě pak domácí odskočili na rozdíl dvou branek, když se uvolnil Ondřej Najman, který objel branku a uklidil puk k levé tyčce - 5:3. Dvě a půl minuty před koncem opustil Zajíček své brankoviště a hosté se pokoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli. Filip Chlapík se ujal kotouče a dovezl kotouč do prázdné brány Vervy - 6:3.



Sestřih

Fanshop