Zápasy 03. 12. 2023, Daniel Tichý

Ani dnes to nevyšlo. Verva na Vítkovice nestačila a protáhla šňůru proher

Litvínovští zajížděli v dalším kole na led Vítkovic s cílem přerušit svoji třízápasovou sérii proher. Domácí hráli o to samé, jelikož před tímto utkáním prohráli čtyřikrát v řadě. Svoji nelichotivou sérii ale bohužel přerušily Vítkovice, které zvítězily 6:2. Litvínovské branky vstřelili Jindřich Abdul a Patrik Demel.

25. kolo, 03.12.2023, Ostrava, OSTRAVAR ARÉNA
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 3:1
  • Střely na branku

    37:32
  • Vyloučení

    6:3
  • Využití

    4:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3253

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 13. Barinka (Peterek, Auvitu), 22. Bukarts (Dočekal, Krieger), 31. Bukarts, 45. Dočekal (Barinka, Zdráhal), 48. Lakatoš (Percy, Krieger), 50. Barinka (Dočekal, Zdráhal).

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 23. Abdul (Baláž), 43. Demel (Baránek, Kirk).

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:3

  • Rozhodčí

    Šír, Cabák – Rožánek, Axman

  • Sestava domácích

    Machovský (Klimeš) – Percy, Raskob, Mikuš (A), Grman, Auvitu, L. Kovář, R. Jeřábek – Kalus, Dej (A), Lakatoš (C) – Fridrich, Barinka, Zdráhal – Bukarts, Krieger, Dočekal – Peterek, Přibyl, Doležal.

  • Sestava hostů

    Tomek (Zajíček) – Baránek, Demel (A), Czuczman, Zeman, Zile, Baláž, Šalda – Koblasa, Zygmunt, Kudrna – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (C) – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Gut, Havelka.


Reportáž

Do první velké šance utkání se dostala hostující Verva, a to ve čtvrté minutě, když se do úniků proti brankáři Machovskému vydal Koblasa s Kudrnou, první jmenovaný ale nedokázal domácího brankáře bekhendovým zakončením překonat. V polovině první částí se do vedení mohly dostat domácí Vítkovice, ale produktivní Lakatoš přestřelil branku Mateje Tomka. Ve třinácté minutě se ale domácí nakonec dostali do vedení po brance v přesilové hře. Marcel Barinka se dostal k odraženému puku a pohotově zakončil a otevřel skóre dnešního utkání - 1:0!

Druhá perioda začala gólově. Nejdříve se domácím povedlo hned po dvou minutách navýšit skóre, když se povedenou tečí prosadil lotyšský forvard Roberts Bukarts – 2:0! Uběhlo ale pouhých devětadvacet sekund a Vervě se podařilo skóre korigovat. Jindřich Abdul se dostal k puku po střele Baláže a snížil - 2:1! V polovině druhé periody se ale domácí aréna mohla radovat potřetí. Roberts Bukarts se dostal k puku, sjel si k brance a přidal tak svoji druhou branku v utkání - 3:1! Ke konci druhé části mohli nejdříve domácí v přečíslení tři na jednoho zvýšit svůj náskok, ale Grman nepřihrál přesně. Na druhé straně se do zakončení dostal Baránek, ale Machovský puk pokryl.

I začátek třetí třetiny patřil brankám. Po třech minutách se k odraženému puku dostal po střele Baránka Patrik Demel, který doklepl puk do branky a snížil na rozdíl jedné trefy - 3:2. Uběhly ale jen dvě minuty a domácí znovu odskočili do vedení o dvě branky. Barinka v přesilovce našel křižnou přihrávkou Martina Dočekala, který stihl zakončit rychleji, než se Tomek stačil přesunout - 4:2! V sedmačtyřicáté minutě se musel poroučet na trestnou lavici za podrážení hostující Baláž a Ridera toho dokázala využít. Percy nabil na pravou stranu Dominikovi Lakatošovi a ten z první propálil Tomka – 5:2. Litvínovská série faulů pokračovala. Dvě minuty po páté obdržené brance se proti pravidlům provinil Havelka a Vítkovice přidaly šestou branku po pouhých dvaceti vteřinách početní výhody. Konkrétně Marcel Barinka, který v pádu dorazil puk za Tomkova záda - 6:2! Pro Vítkovice šlo o čtvrtou branku v přesilové hře. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Jiří Veber

Já bych chtěl potvrdit slova kolegy, ten vstup do utkání jsme opravdu neměli dobrý. To z jakého důvodu nevím, jestli zase nějaká nervozita, protože jsme chtěli vyhrát. Už to trvá dlouho, co jsme nezískali tři body. Druhá polovina první třetiny, dali jsme gól a myslím, že jsme ji odehráli dobře. Ve druhé třetině jsme navýšili na 2:0, ale hrozně brzy jsme si nechali dát gól na 2:1 a zase se to tam nějakým způsobem přetahovalo. Pak jsme navýšili na 3:1 a na začátku třetí třetiny jsme dostali na 3:2. Tam jsme se strachovali, ale potom jsme si pomohli těmi speciálními týmy a konečně jsme v nich dali góly.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Já si myslím, že jsme do utkání vstoupili velice slušně, bohužel velmi brzy nás přibrzdilo vyloučení, ze kterého jsme inkasovali branku. Klíčovým momentem celého zápasu pro mě bylo po našem snížení na 3:2, kdy jsem trošku cítil, že domácí nejsou úplně ve své kůži, tak nás přibrzdila tři vyloučení a ze všech tří jsme inkasovali branky. To by se jednoznačně stávat nemělo, ale bohužel tam, kde jsme se nadechovali, jsme naší nedisciplinovaností zabrzdili a de facto úplně znehodnotili to utkání.

Fanshop