Zápasy 15. 08. 2023, Daniel Tichý

Vervě nevyšla třetí třetina a výhru si tak odvážejí Karlovy Vary

Ve druhém přípravném utkání přivítal Litvínov na svém ledě Karlovy Vary. Domácí šli ve druhé části do vedení po brance Michala Guta, hosté ale třemi zásahy ve třetí části otočili vývoj a berou tak výhru.

2., 15.08.2023, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
1 3
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:3
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    707

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 23. Gut

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 50. Kofroň, 56. Kverka (Mikyska), 59. Tureček

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:3

  • Sestava domácích

    Zajíček (Klika) – Zile, Baránek, Czuczman, Jaks, Strejček, Zeman – Kudrna, Sukel´ (C), Abdul, Koblasa, D. Kaše, Helt, Válek, Gut, Hlava (A), Zygmunt, Jurčík, Havelka

  • Sestava hostů

    Habal (Frodl) – Mikyska (C), Tureček, Krajčík, Weinhold, Benda, Anton, Dorot – Kofroň (A), Koffer, Kružík (A), Kverka, Přikryl, Bernovský, Adámek, Váňa, Varvařovský


Reportáž

Litvínovští vstoupili do svého druhého přípravného proti Karlovým Varům utkání v pozměněné sestavě. Do utkání poprvé v Litvínovském dresu nastoupil David Kaše, Kevin Czuczman a Petr Koblasa. Mateje Tomka.v brance vystřídal Šimon Zajíček.

Do první části utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří si po pěti minutách vytvořili dvě dobré šance, ale ani jeden ze závarů před karlovarskou brankou neskončil za zády brankáře Habala. V polovině první třetiny se osmělili také hosté, konkrétně Filip Koffer, který zkoušel vystřelit od levého mantinelu, ale jeho pokus skončil vedle litvínovské svatyně. Ke konci první periody se ke střele dostal Petr Koblasa, ale ani on si nepřišel na Habala, který skryl touš do své lapačky.

Po dvou minutách druhé třetiny se mohl domácí stadion konečně radovat. MICHAL GUT se ocitl sám před hostující brankou a zamířil přesně k pravé tyči - 1:0! Hostům se v polovině druhé části naskytla velká možnost k vyrovnání, když po faulech Baránka a Strejčka dostali možnost přesilové hry pěti proti třem, která trvala více než minutu. Domácí brankář Zajíček ale zavřel svoji klec a nepustil za sebe ani jeden z karlovarských pokusů. Litvínovští tedy oslabení přežili a poté se i jim naskytla přesilová hra, ale dopadla stejně, jako u soupeřů. Dále už se ve druhé části nic moc nestalo.

Na startu třetí části dostali výhodu přesilové hry domácí. Brankáře Habala v této přesilovce ohrozila jen střela Davida Kašeho, kterou si brankář hostů pohlídal. Do další šance domácích se dostal Ondřej Jurčík, který se zjevil sám před Habalem, ten ale sklapl svoje betony včas a nepřipustil změnu skóre. Ta přišla až v padesáté minutě, ale na druhé straně. DAVID KOFROŇ dostal zpoza branky hezkou nahrávku do prostoru mezi kruhy, odkud poslal nechytatelnou ránu, která skončila za zády Zajíčka - 1:1!

V šestapadesáté minutě dostaly Karlovy Vary možnost přesilové hry a rázem tu byl obrat. Po nahození Mikysky od modré čáry se puk dostal do skrumáže před bránu, kde si kotouč nejrychleji našel JAROMÍR KVERKA, jenž i v pádu dokázal dostat puk do branky - 1:2!

Domácí v závěru zkusili risk bez brankáře, ale ten se nevyvedl podle představ. DAVID TUREČEK dostal nahrávku, projel do útočného pásma a trefil přesně prázdnou litvínovskou branku - 1:3!

Ohlasy trenéra

Fanshop