Litvínovská demolice
Litvínovští se v posledním zápase představili na ledě Olomouce v rámci moravského tripu. Chemici vstoupili do utkání ve velkém stylu a po první třetině vedli už 4:0. Skóre se stále navyšovalo a zastavilo se až na čísle 8:1 pro litvínovskou Vervu. Hattrickem se blýsknul Nicolas Hlava, po dvou brankách vstřelili Jindřich Abdul a Patrik Zdráhal.

„Dnešní utkání bylo pro nás, troufám si říct, velmi těžké. Velmi těžké do stavu 1:6. Klíčový moment byl pro nás za stavu 1:4, kdy tam bylo dlouhé střídání, ve kterém jsme se za dvě minuty nedostali z pásma. Měli jsme tam asi čtyři icingy, ale zápas se pak definitivně zlomil. Co si budeme povídat, se vší pokorou, takový zápas za sezónu mockrát k vidění není“, zhodnotil utkání trenér Litvínova Karel Mlejnek.

Verva se díky této výhře posunula na desáté místo a momentálně má sedmačtyřicet bodů. Stejně bodů jako chemici mají také jedenácté Karlovy Vary a dvanáctá Kometa Brno. Na devátou Mladou Boleslav je ztráta čtyřbodová.

Kanadskému bodování stále vládne Šimon Stránský, který si připsal dvaatřicet bodů za sedm branek a pětadvacet přihrávek, zároveň je i nejlepším nahrávačem týmu. Síť soupeřů rozvlnil Andrej Kudrna už osmnáctkrát, což ho řadí na první místo mezi střelce v litvínovském týmu a také patří mezi pět nejlepších v celé Extralize.

Kolísavá forma Vítkovic
Vítkovičtí v posledních utkání střídají výhry a prohry. Z posledních pěti utkání mají bilanci tří výher a dvou proher. Postupně si poradili s Plzní, Kometou Brno a Libercem a nestačili doma na Kladno a venku na Mladou Boleslav. V posledním utkání přehráli Liberec spíše fotbalovým výsledkem a to 2:0. Branky vstřelili Mikuš s Kotalou.

„My jsme chtěli dneska tak trochu pro fanoušky odčinit prohru z minulého domácího zápasu s Kladnem a myslím si, že se nám to podařilo. Od začátku jsme hráli aktivně, jezdily nám nohy, ale byl to strašně těžký a vyrovnaný zápas. Rozhodl asi ten první gól, na který se čekalo na obou stranách, kdo ho dá. My jsme byli ti, kteří si pomohli přesilovkou, a ten gól jsme dali“, pochválil výkon svých svěřenců Miloš Holaň.

Vítkovičtí se nachází na druhé pozici Extraligy, kdy na první Pardubice ztrácí čtyři body, ale ty mají zápas k dobru. Poté mají solidní náskok před třetím místem, a to čtrnáct bodů.

Nejlepší v bodování je ve vítkovickém týmu Dominik Lakatoš, který si připsal osmatřicet bodů za šestnáct branek a dvaadvacet asistencí, a to ho řadí i na druhé místo celé Extraligy. Také je nejlepším nahrávačem celého týmu. Nejlepším střelcem je Lotyš Roberts Bukarts s osmnácti brankami.

Sestavy z minulého utkání:

Litvínov: Zajíček – Zile, Freibergs, D. Zeman, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Danielčák, Gut, Hlava – Havelka, Fronk, L. Stehlík.

Vítkovcie: Stezka – Gewiese, Raskob, J. Mikuš, Grman, Prčík, J. Stehlík, Koch – L. Krenželok, Marosz, Lakatoš – Bukarts, Krieger, Mueller – Kotala, Dej, M. Kalus – Lednický, Chlán, Fridrich