Nedávno dvaadvacetiletý Zeman v letošním ročníku odehrál zatím 45 zápasů, ve kterých se dokázal třikrát zapsat mezi střelce a na dalších šest branek přihrál. Hokejově vyrůstal v nedalekém Chomutově, kde sbíral i první starty v seniorském hokeji. V dresu chemiků se poprvé objevil v sezóně 2020/2021. „Denis má průlomovou sezónu a svými výkony si řekl o uplatnění opce. Jde o mladého obránce na začátku kariéry. Je u něj vidět progres, nastupuje pravidelně a my jsme rádi, že svou budoucnost vidí i nadále v našem klubu,“ řekl k podpisu generální ředitel Pavel Hynek.

„Vůbec jsme nepřemýšleli, že bychom opci neuplatnili. Denis udělal obrovský výkonnostní pokrok a my věříme, že v něm bude pokračovat, zlepšovat potenciál svůj a tím pádem i týmový. Navíc se jedná o hráče, který vyrostl v tomto regionu,“ potvrdil jeho slova také hlavní trenér Karel Mlejnek.

Druhým podpisem stvrdil své pokračování na Zimním stadionu Ivana Hlinky i obránce a odchovanec Litvínova Jan Strejček. „Uplatnění opce na Honzu je důkazem, že podává velmi stabilní výkony. Je hráčem v nejlepším věku a odchovancem klubu, který v každém střídání nechá na ledě všechno. Takových nikde není nikdy dost a jsme přesvědčeni, že i nadále bude především tohle přinášet,“ připojil svůj pohled Karel Mlejnek i na tento podpis.

„Honzovy výkony pro nás byly dostatečným signálem, že mu opci uplatníme. Jsem rád, že další odchovanec bude v klubu působit i nadále,“ přidal své hodnocení Pavel Hynek.

S oběma hráči přineseme v příštích dnech na klubovém webu rozhovory, kde budou i jejich dojmy z prodloužení spolupráce.