HC Verva Litvínov
Chemikům se v poslední době nedaří. Z posledních pěti utkání dokázali zvítězit jen jednou a to 1:0 proti Českým Budějovicích po samostatných nájezdech. Verva si bod ještě připsala za domácí prohru proti Karlovým Varům v prodloužení. Litvínov je momentálně se ziskem jednapadesáti bodů na dvanácté příčce, a ta je poslední, která zaručuje předkolo play off. Náskok na třinácté České Budějovice je jednobodový a na poslední Kladno je to bodů pět. Ztráta na jedenáctou Mladou Boleslav je čtyřbodová. Bodování v litvínovském týmu vládne Giorgio Estephan, který si připsal dvaatřicet bodů za dvanáct branek a dvacet asistencí. Nejlepší v počtu gólových přihrávek je Šimon Stránský, ten má pětadvacet asistencí. Nejlepším střelcem je poté s dvaceti brankami Andrej Kudrna.

Verva minule nestačila v Podkrušnohorském derby na Karlovy Vary a podlehla jim 1:2 po prodloužení. Jedinou branku žlutočerných vstřelil Nicolas Hlava. „Myslím si, že kluci, kteří byli v sestavě, udělali v zápase velkou práci. Paradoxně si myslím, že největší šance na obou stranách byly v prvních třech až čtyřech minutách. Potom jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem. Bohužel některé střelecké příležitosti, které jsme si vytvořili, nedopadly tak, jak jsme potřebovali“, zhodnotil utkání trenér Karel Mlejnek.

Vzájemné zápasy v této sezóně hovoří lépe pro tým z Východních Čech. Hradec Králové dokázal zvítězit dvakrát a to poměrem 3:0 na svém ledě, a předtím také loupil v Litvínově, odkud si odvezl dva body za výhru 3:2 po prodloužení. Verva zvítězila hned v prvním vzájemném utkání v této sezóně a to na svém ledě 3:2.

Mountfield HK
To Hradečtí mají momentálně parádní formu, která sčítá šest vítězných utkání v řadě a plný počet bodů, tedy osmnáct. Mountfield dokázal například porazit silné Vítkovice na jejich ledě, a nebo také přehráli na svém ledě Třinec. Hradec Králové se díky této sérii nachází na pátém místě se ziskem dvaasedmdesáti bodů. Na čtvrtý Třinec ztrácí jeden bod a náskok na šestý Liberec je tříbodový. Nejproduktivnějším hráčem domácích je forvard Jakub Lev, ten si připsal čtyřiatřicet bodů za patnáct branek a devatenáct asistencí, zároveň je nejlepším nahrávačem týmu. Mezi střelci je nejlepší Aleš Jergl se sedmnácti brankami.

V posledním utkání přivítal Hradec na svém ledě Třinec, a dokázal ho přehrát v poměru 4:3. Dvěma body se blýsknul slovenský útočník Oliver Okuliar. Toto utkání se odehrálo už po reprezentační pauze, konkrétně v úterý 13. 2. „Zápas byl pro obě strany hodně náročný, se spoustou soubojů. Dobře jsme do něj vstoupili a dali gól, Třinec pak otočil, ale bylo důležité, že jsme dlouho neprohrávali a srovnali. Druhá třetina byla rozkouskovaná vyloučeními, ve třetí jsme si pomohli přesilovkou a tam si myslím, že se zápas zlomil“, zhodnotil utkání trenér Hradce Petr Svoboda.

Sestavy z minulého utkání:

Mountfield HK: Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Lev, Pilař – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Chalupa, Zachar, Okuliar.

HC Verva Litvínov: M. Tomek – Zile, D. Zeman, Strejček, Jaks, Demel, Freibergs, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Válek – Jícha, Estephan, Zdráhal – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Helt.