Andreji, první vzájemný zápas ukázal, že budete chtít být rovným soupeřem obhájcům titulu…

Za žádnou cenu se nechceme vzdávat. Chceme do toho jít s pokorou a se sebevědomím. Potvrdili jsme si, že zápasy můžeme zvládnout. Po druhé třetině bylo skóre 1:1, takže s nimi můžeme hrát.

Co chybělo, kromě pár centimetrů při vaší nastřelené tyčce?

Byla to jedna ze šancí, ale trefil jsem tyčku. Myslím si, že šancí jsme měli víc. Bohužel Třinec vstřelil o jeden gól víc.

Bylo to o střelecké smůle nebo o výkonu Marka Mazance?

Oba dva brankáři chytali velmi dobře. V play off to tak bývá. Po druhé třetině byla remíza a může rozhodnout jeden gól. Dnes to byl Třinec. Zítra nás čeká nový zápas a jdeme do toho znovu.

V závěru jste měli k dispozici početní převahy, které se vám nepodařilo proměnit. Mohla to být jedna z klíčových rolí?

Přesilové hry slouží k tomu, abychom mohli vyrovnat. Dostali jsme příležitost, ale nevyužili jsme ji. Něco jsme si k tomu řekli a pokusíme se to do dalších zápasů zlepšit.

Byli jste skvěle připraveni na přesilové hry Ocelářů, bude to plus, které si přenesete do dalších zápasů?

Víme, že to jeden z klíčových faktorů hry. Dlouhodobě to potvrzují celou sezonu. Mají výborné přesilovky a jsme rádi, že jsme naše oslabení zvládli.

Co zlepšit do čtvrtečního duelu?

Musíme dát o gól víc než soupeř. Důležité bude, abychom zůstali mimo trestnou lavici. Bere nám to síly a hráči vypadnou z tempa. Bude to důležité v celé sérii.

Myslíte, že by to bylo jiné, kdybyste neměli ve druhé třetině tři dvouminutová oslabení?

Byla to pasáž, kterou Třinec ovládl právě díky přesilovým hrám. Z naší strany nedisciplinovanost, kterou jim toto umožníme. V play off bychom měli být disciplinovanější a nebýt tolik vylučovaní.

Šance před sérií byly velice vyrovnané a kdy jindy porazit Třinec než právě teď…

Myslím si, že dnes jsme si sami potvrdili, že se s ním dá hrát. Utkání bylo o jednom góle. Zítra začíná nový zápas a budeme snažit odvézt alespoň to jedno vítězství.