Historicky od roku 1995 vyhráli bodování juniorských soutěží pouze tři chemici - Jakub Petružálek v ročníku 2003/2004 s rekordními 89 body, Vladislav Vrtek v ročníku 2005/2006 s 66 body a nyní Marek Slavík, který po posledním utkání základní části kraloval tabulce produktivity s 62 body za 27 gólů a 35 asistencí. V historických tabulkách tak překonal výkon Lukáše Bednaříka ze sezóny 1997/1998 (59 bodů) a Josefa Jíchy (2017/2018, 57 bodů). „Jsem rád, že se mi to povedlo, byl to jeden z mých cílů před sezónou," říká Slavík. „Díky patří také klukům, kteří se mnou hráli. Bez nich by to nebylo možné," dodává.

Jako tým však junioři příliš neoslnili - mladí chemici po trenérských změnách nezvládli boj o play-off a skončili na nepostupovém 11. místě. „V sezóně jsme měli velké výpadky formy a nedokázali jsme udělat pořádnou šňůru výher. Příjemná nebyla ani výměna trenérů, kdy pan Kočí přešel k A-týmu a pan Petružálek odešel k dorostu," hodnotil mladý útočník. „Do posledních kol jsme se prali o play-off, bohužel to nevyšlo. Jsem ale rád, že jsme se vyhnuli loňskému scénáři. To už nechci nikdy zažít," vzpomínal na ročník 2021/2022, kdy se litvínovští junioři zachraňovali v barážové bitvě s Přerovem. 

Sám Slavík netrávil celou sezónu u juniorů - dva zápasy odehrál v prvoligové Slavii a v Sokolově, na jeden zápas si odskočil také do druholigového Mostu (1+0). „Mým dalším cílem bylo odehrát co nejvíce zápasů za chlapy, to se úplně nevydařilo. Byla to ale skvělá zkušenost a vím, že jsem na mužský hokej připravený," reflektoval.

Talentovaný útočník je také jedním z mladých hráčů, kteří se zapojili do letní přípravy s A-týmem. Pod vedením kondičního trenéra Petra Švehly mají hráči již první tři týdny fyzické přípravy. „S áčkem trénuji už třetí rok, takže jsem tak nějak tušil, co od toho mohu očekávat. Tréninky jsou těžké, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout," dodává. Do Extraligy Slavík naskočil poprvé v sezóně 2020/2021, kdy si pod vedením tehdejšího hlavního trenéra Vladimíra Országha připsal tři starty. V nejvyšší soutěži se ukázal také o rok později, kdy se shodně ukázal také třikrát.