O situaci v brankovišti jsme fanoušky informovali už v dubnu, nyní dochází k další aktualizaci. Šimon Zajíček totiž podepsal s Vervou novou smlouvu na dva roky, jejíž součástí jsou ještě dvě roční opce. "Prakticky si Šimonovy služby pojišťujeme na čtyři následující sezóny. Je to mladý gólman, který v uplynulé sezóně odchytal velkou porci zápasů. Věříme, že jeho potenciál dále poroste a v Litvínově by se mohl stát stabilním brankářem pro delší dobu," řekl k nabídce nové smlouvy generální ředitel Pavel Hynek.

Jednadvacetiletý brankář Vervy nastoupil do rovné poloviny zápasů v základní části. Z šestadvaceti startů odešel jednou nepřekonán. Start si připsal také v posledním utkání sezóny, kdy litvínovští na domácím ledě v předkole play off prohráli s čerstvým mistrem letošního ročníku extraligy.

"Zajda momentálně patří k nejtalentovanějším gólmanům u nás. Na svůj věk odchytal velkou porci zápasů a já doufám, že tuhle svou výkonnost si udrží i v příští sezóně a potvrdí to, co do něj v Litvínově vkládáme," řekl kouč litvínovských gólmanů Zdeněk Orct už na konci dubna, když klub uplatnil na Zajíčka opci. Spokojený je i sám "Zajda": "Jsem rád, že jsem se s klubem dohodl na víceleté smlouvě. V klubu jsem velice spokojený a jsem rád, že můžu přidat další starty v litvínovském dresu."

Dvojici Matej Tomek a Šimon Zajíček bude z pozice třetího brankáře krýt záda brzy dvacetiletý Lukáš Klika, který do áčka přechází z litvínovské juniorky. V loňském ročníku DHL extraligy juniorů odchytal 31 utkání s úspěšností zásahů 92,02 %. "Lukáš s námi vloni začal letní přípravu. Svým přístupem, odhodláním i charakterem patřil k top pěti hráčům týmu. Má přístup profíka a chuť se zlepšovat, jde si za svým cílem dostat šanci v áčku. Skvělou letní přípravu pak přenesl i do sezóny, kdy nám vychytal několik důležitých výher." říká na adresu nováčka v seniorském týmu jeho juniorský kouč Jakub Petružálek.

Všem třem mužům v maskách přejeme spoustu pochytaných puků a udržených čistých kont!