Běh je jednou z nejoblíbenějších sportovních aktivit a má řadu pozitivních vlivů na naše tělo i mysl. Pomáhá nám udržovat si dobré zdraví, zlepšuje náladu a pomáhá nám zvládnout stres. Využijte proto této příležitosti k tomu, abyste se svými známými prožili příjemný den plný sportovních aktivit a zábavy.

Závodníci se mohou zúčastnit hlavního závodu na 6 km, případně mohou běžet s rodinou či přáteli štafetu 3 x 2 km. Na své si přijdou i děti, pro které bude připraven běh přibližně na 200 metrů v oploceném prostoru.

Dětský běh odstartuje v 16 hodin, hlavní závody v 17:30 hodin. Startovné: závod na 6 km 200 Kč, štafeta 300 Kč, dětský závod 100 Kč.

Výtěžek ze startovného využije Nadace ORLEN Unipetrol na dobročinné účely.

Registrace na jednotlivé závody jsou pro širokou veřejnost otevřeny 15. května 2023 zde.

V rámci sportovního dne na návštěvníky čeká zábavný program. Běžce příjemně rozhýbe rozcvička s běžeckými ambasadory ORLEN Unipetrolu, hokejové fanoušky přijde pozdravit litvínovská legenda z Nagana, která jim ukáže zlatou olympijskou medaili. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet discgolf a lukostřelbu. Přítomné také čeká autogramiáda hráčů HC Verva Litvínov, a hokejisté se pak zúčastní i samotného závodu. O zábavu dětí se postará maskot VERVÁK.

Běžecký závod se pomalu blíží, a proto pokud rádi běháte, rozhodně ho nezmeškejte. Pokud nejste pravidelnými běžci, nebojte se! Můžete si zvolit například štafetu se svými kamarády a zažít při ní spoustu zábavy.