Nicolasi, série skončila 0:3 pro Třinec. Jak byste popsal rozhodující zápas?

Oceláři potrestali naše malé chyby, které jsme udělali a nepomohli jsme si přesilovými hrami.

Jaký pocit máte z celé série?

Říkal jsem to už v minulosti. Nechci, aby se někdo z Třince urazil, protože před nimi smekám klobouk. Hráli svůj klasický play off hokej a my jsme na něj nedokázali najít recept. Věřím, že kdybychom urvali alespoň jedno utkání, tak by série vypadala trochu jinak. Jenže na kdyby se nehraje. Třinec má tým se zkušenostmi s play off a ukázal nám to. Hrál jednoduše, my jsme udělali malou chybu, kterou hned potrestal.

Hra Třince spočívala v odstoupené obraně?

Vyhodili nám puk z pásma, postavili se a čekali. Jednoduše nám to vyndali. Pak jsme udělali chybu a jejich zkušeností nás dokázali potrestat. Jsou trpěliví a dokáží si počkat, což je největší rozdíl.

Třinec už má naučené, jak se chovat v klíčových momentech, které nakonec rozhodly…

Když se podíváte na sestavu Ocelářů, tak uvidíte spoustu zkušených hráčů, kteří dokážou rozhodnout. Byli trpěliví, zkušenější a lepší než my.

Sezonu jste ukončili se vztyčenou hlavou za potlesku domácích fanoušků…

Závěr sezony byl dobrý a ocenili to i diváci. Viděli, že jsme to odmakali. Klobouk dolů před nimi v jakém počtu přišli a podporovali nás. Vážíme si toho. Utekl nám začátek sezony a ve zbytku ročníku jsme se to snažili dohnat. Nejvíc nás těší, že se příští rok bude v Litvínově hrát extraliga, jelikož sem patři. Nezbývá nic jiného, než se připravit na další sezonu.

V předkole se konkrétně vám dařilo. Jak jste se cítil?

Na ledě jsem se cítil dobře, ale byl bych radši, kdyby to pomohlo k nějakému vítězství v sérii. Kdybychom urvali jeden zápas, mohlo to vypadat jinak.

Čím to bylo, že se vám začalo dařit?

Těšil jsem se na play off a mám rád emoce. Když se do toho člověk dostane a pískají na něj, to mě pohání.

Křivdy z druhého zápasu přebolely?

Je to za námi, holt to tak bylo. Co se má stát, stane ne. Když to člověk vidí po zápase, zlobí se. Jsme jen lidi a děláme chyby. Mrzí o to víc, že to bylo v důležitém utkání.

Jaké jsou důvody, že vám nevyšly vytyčené cíle?

Měli jsme výbornou přípravu, ale vstup do sezony nám utekl. Pokud se nechytí začátek, tak je potom těžké to dohánět. Mleli jsme se v tom pořád dokola. Nebylo to ono. Je těžké hledat příčiny. Kdyby nám někdo na začátku řekl, že budeme hrát play off, tak budeme rádi. Zhruba 12 kol před koncem jsme byli téměř na sestup, takže to pro nás dopadlo ještě vlastně dobře. Sezona měla být lepší.