Polská reprezentace se po více než dvaceti letech vrátí mezi elitu na mistrovství světa. Na nedávném šampionátu skupiny A divize I v Nottinghamu vyhráli polští hokejisté čtyři z pěti zápasů, což jim stačilo k postupu. Dva góly a pět asistencí zaznamenal i litvínovský útočník Pawel Zygmunt: "Udělali jsme úspěch, byl to neskutečný pocit. Postoupili jsme po jednadvaceti letech. Navíc se bude hrát v Česku, takže chceme lidem ukázat, že v Polsku opravdu umíme hrát hokej. Moc se těším, bude to velký zážitek."

Těšit se může také na nadcházející ročník extraligy, v níž dosud odehrál 159 zápasů s bilancí 20+13. Třiadvacetiletý útočník totiž podepsal v Litvínově novou smlouvu. "Jsem rád, že jsem mohl podepsat novou smlouvu v Litvínově. Cítím se tady dobře, je to můj druhý domov. Poslední sezóna nebyla špatná, ale mohla být ještě lepší," prozradil sám hráč. Vloni odehrál za chemiky 36 utkání v základní části, šestkrát se radoval z gólu, na další čtyři branky přihrál.

Své plány s ním má také hlavní trenér Vervy Karel Mlejnek: "Od podpisu smlouvy s Pavlem si slibujeme, že nejen potvrdí, ale především zdokonalí svou roli v týmu. Čekáme od něj velmi tvrdou práci na obou koncích kluziště."

Vůbec první zápas za Litvínov odehrál Zygmunt v září 2019 na ledě třineckých Ocelářů. Týmově sice neuspěl, ale z osobního pohledu mohl být i při porážce 2:3 malinko spokojený. V extraligovém debutu si tehdy devatenáctiletý mladík připsal hned první trefu, když snižoval na 1:3.

"Pavel odehrál v Litvínově čtyři sezóny a vybojoval si místo v sestavě. Je to stále mladý hráč a věříme, že se bude ještě zlepšovat," uzavírá generální ředitel klubu Pavel Hynek.