Patriku, máte za sebou první zápas ze série s Třincem. Jak důležité je pohlídat si dva nejproduktivnější hráče Ocelářů?

Dnes to bohužel nevyšlo, ale musíme se ponaučit z našich chyb. Hráči jako Růžička nebo Daňo patří mezi top hráče extraligy a musíme mít na paměti každé střídání, ve kterém jsou na ledě. Zejména v přesilových hrách jsou velice nebezpeční. Mají několik variant, jak je zahrát, umí improvizovat. Jsou to talentovaní hráči a prokazují to v ligách ve světě už dlouhou dobu.

Jak se brání hráčům jako je právě Růžička nebo Daňo?

Jsou mrštní a rychlí. Mají velké zkušenosti, i když Martin Růžička patří mezi starší hráče, pořád je rychlý, umí pracovat na malém prostoru a vymknout se ze souboje. Pokud s nimi jdu do souboje já, musím dobře bruslit a pracovat hokejkou, abych jim nedal čas a prostor.

Měli jste speciální taktické pokyny?

Pro nás, co bráníme oslabení, vyloženě ne. Pro takové hráče platí, že jim nesmíte dát čas a prostor hrát na těsno, neměli šanci tvořit šance a ani vystřelit.

Prostor jste jim nedali, ale skórovali jiní hráči ze třetí a čtvrté formace…

Třinec má kvalitní tým, mají hloubku od první až do čtvrté formace. Musíme zvýšit výkon na úterní duel.

Jaké bude další zaměření na speciální týmy? Dnes jste odehráli 5 oslabení, nevyužili jste přesilovku 5 na 3…

Hlavně musíme být více disciplinovaní. Týmu jako je Třinec nemůžeme nabídnout tolik času v přesilových hrách, protože má kvalitní hráče. Myslím si, že v oslabení jsme odvedli dobrou práci, ale trestné minuty bychom měli eliminovat. Ubírají energii celému týmu. Přesilovek jsme tolik k dispozici neměli. Musíme se víc tlačit při hře pět na pět, abychom si vyžádali více faulů. A pokud vybojujeme početní převahu, šance musíme proměnit. I dnes jsme šance měli, ale když se v tomto směru zvedneme, zvedne se zároveň celá naše hra a možnost vyhrát. To je naším cílem pro zítřejší zápas.