Litvínovu aktuálně patří třetí příčka, vedoucí Chomutov je však doslova na dostřel. Dohrávka 8. kola s Meteorem Třemošná by totiž mohla Severočechy k Pirátům přiblížit. Dorostenci na soupeře umí, kupříkladu v posledním vzájemném utkání zvítězili rozhodně 4:0. Na branku se ale dlouho čekalo, protože za domácí jako první pálil Dominik Čech až ve druhé třetině. Jeho počínání napodobil Bednařík, Horský a Kladivo.

Pokud Litvínov získá plný počet bodů dotáhne se na druhé Rytíře, které může v případě čtvrtečního utkání přeskočit. Mladě naděje totiž čeká výjezd na Kladno. Jenže Středočeši jsou pro chemiky vyrovnaným soupeřem. V základní části skončila obě vzájemná klání 6:5, jednou se radoval Litvínov, poté Rytíři. V rámci nadstavby na sebe mužstva narazila na začátku ledna a důvod k úsměvu mělo černožluté komando. Skóre opět otvíral Dominik Čech, další gól vstřelil Maštalířský s Tůmou. Velmi důležitý byl výkon brankáře Davida Tuhého, jenž pochytal všech 30 střel.

V sobotu dorazí na sever Čech PZ Kladno. Beznadějně poslední tým tabulky by neměl být pro chemiky problémy, protože v aktuální sezoně na Středočechy narazili čtyřikrát a nasázeli jim 42 gólů!