HC Verva Litvínov

Verva se ke konci základní části oklepala a momentálně táhne sérii tří výher v řadě. Postupně si na svém ledě chemici poradili s Kometou Brno a Třincem, kde v obou zápasech rozhodoval až nastavený čas, ale litvínovští ukázali pevnější nervy a získali z těchto utkání čtyři body. Další důležité utkání odehrála Verva na ledě tabulkového souseda v Mladé Boleslavi. Chemici se po brankách Zdráhala a Abdula mohli radovat z výhry 2:1 a díky této výhře litvínovští odskočili třináctému místu na čtyři body. „I z pozice nejhoršího týmu ligy na venkovních kluzištích dnes na naší straně bylo vidět srdce a obětavost. To byl druhý faktor, který společně s hrou speciálních týmů rozhodl utkání“, pochválil nasazení svého týmu trenér Karel Mlejnek.
Kanadskému bodování v žlutočerném vládne i nadále Šimon Stránský s pětatřiceti body. Připsal si osm branek a sedmadvacet asistencí. V těsném závěsu je kanadský forvard Giorgio Estephan s čtyřiatřiceti body (12+22). Síť soupeřů rozvlnil nejvíce Andrej Kudrna, a to konkrétně dvacetkrát.

Vzájemným zápasům v této sezóně vládne tým ze západních Čech. Ten dokázal vyhrát všechna tři střetnutí. Postupně Plzeňští zvítězili 4:3, 4:2 a nakonec v posledním utkání na svém ledě 4:1.

HC Škoda Plzeň

Plzeňští momentálně táhnou šnůru šesti proher v řadě, ve kterým si dokázali připsat pouhý jeden bod za prohru s Třincem po prodloužení. Škodovka se i díky této mizérii propadla na deváté místo tabulky a má pětašedesát bodů. Náskok na desáté Karlovy Vary je jeden bod a také ztráta na osmou Olomouc je jednobodová. V posledním utkání právě Plzeň nestačila na domácím ledě na Třinec a podlehla mu 4:5 po prodloužení. Plzeňští se sice dostali v čtyřiapadesáté minutě do vedení 4:3, ale dvě minuty na to dokázal vyrovnat Lukáš Kaňák, hráč, který je v Třinci na hostování právě z Plzně a jednalo se pro něj o první gól v třineckém dresu. „V první třetině byl soupeř lepší, měl nějaké šance, avšak ani my jsme nehráli špatně. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení, poté jsme měli místy velký tlak, jenomže se nám nepodařilo dát gól na 2:0. Následně jsme tahali za kratší konec, prohrávali jsme. Ve třetí části se nám povedlo skóre otočit, ale vlastními chybami jsme nabídli soupeři srovnat“, zhodnotil utkání trenér Plzně Petr Kořínek.

Nejlepší v bodování je útočník Petr Kodýtek s čtyřiatřiceti body, když vstřelil patnáct branek a připsal devatenáct asistencí. Zároveň je nejlepším střelcem svého mužstva. Dvaadvacet asistencí má na svém kontě Petr Zámorský, který je v tomto aspektu nejlepší ve svém týmu.

Sestavy z posledního utkání:

HC Verva Litvínov: M. Tomek – Zile, Strejček, Freibergs, D. Zeman, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

HC Škoda Plzeň: Pavlát – Skok, Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Houdek, Jaroměřský, Kremláček – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – M. Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek, Adamec.