Před úterním zahájením letní přípravy je jasno o brankářské situaci pro nadcházející ročník. Dva ze současných tří gólmanů budou na severu Čech pokračovat.

Matej Tomek

Bronzový medailista z poslední olympiády v Pekingu přišel do Litvínova na hostování z brněnské Komety v říjnu loňského roku. Po několika odchytaných zápasech se ovšem zranil a zamířil na operaci, po níž následovala mnohotýdenní pauza. Když se zotavil, vrátil se do kádru chemiků a hostování si prodloužil do konce sezóny. Na tu nadcházející podepsal slovenský gólman v Litvínově smlouvu. "Matej podával výborné výkony. Potom se zranil, ale vrátil se. I díky němu se nám povedl závěr sezóny, který vyústil v postup do play off. Se Šimonem Zajíčkem vytvoří velmi slušnou dvojici," myslí si trenér brankářů a dnešní narozeninový oslavenec Zdeněk Orct.

Matej Tomek v uplynulé sezóně odchytal 14 zápasů v základní části a další dva v předkole play off s Třincem. Dvakrát vychytal čisté konto a úspěšnost zásahů v základní části udržel nad hranicí 93 %.

Šimon Zajíček

Jednadvacetiletý brankář Vervy nastoupil do rovné poloviny zápasů v základní části. Z šestadvaceti startů odešel jednou nepřekonán. Start si připsal také v posledním utkání sezóny, kdy litvínovští na domácím ledě v předkole play off prohráli s čerstvým mistrem letošního ročníku extraligy. "Zajda momentálně patří k nejtalentovanějším gólmanům u nás. Na svůj věk odchytal velkou porci zápasů a já doufám, že tuhle svou výkonnost si udrží i v příští sezóně a potvrdí to, co do něj v Litvínově vkládáme," říká kouč litvínovských gólmanů k rozhodnutí uplatnit opci.

Denis Godla

S Litvínovem se naopak loučí brankář Denis Godla, který do klubu přišel před třemi lety na startu sezóny 2020/2021 z Kladna. Za Litvínov během tří sezón odchytal 110 zápasů v základní části a další tři přidal v play off 2021. Na konci poslední sezóny se dostal mimo sestavu a plnil roli třetího brankáře. "Od Denise se možná čekaly lepší výsledky. I když u brankáře jdou výkony hodně ruku v ruce s týmem, jsou to spojené nádoby. Když jsme se rozhodli podepsat Mateje Tomka a uplatnit opci na talentovaného Šimona Zajíčka, bylo jasné, že tři takovéto gólmany v kádru držet nemůžeme. S Denisem jsme tak ukončili smlouvu a on má možnost si najít jiné angažmá a opět chytat," vysvětlil šéf mužů v masce.

Denisovi bychom rádi za tři roky v litvínovských službách poděkovali a popřáli mu mnoho štěstí a úspěchů v další hokejové kariéře i v osobním životě.