Mateji, jak těžké utkání bylo proti Kometě?

Myslím si, že z naší strany jsme předvedli bojovný výkon. Pro nás je každý zápas důležitý a chceme co nejvíce bodovat. Vím, že je to klišé a opakujeme to v každém rozhovoru, ale je to tak. Myslím si, že v druhé třetině jsme měli dostatek šancí na to, abychom vstřelili víc gólů, ale Dominik Furch držel Kometu v celém zápase. Na konci jsme trefili pár tyček. Výsledek mohl být jiný, ale dva body bereme.

Jaké to bylo pro vás osobně?

Chytalo se mi dobře. Hráče z Brna znám a jsou to velice kvalitní hráči. Věděli jsme, že mají dobré přesilové hry, ale i tak nám vstřelili dvě branky.

Byla nějaká dohoda mezi kluby, že byste neměl chytat proti Kometě?

Já nevím, jaká byla dohoda. Mluvil jsem s trenérem brankářů Zdeňkem Orctem, který se mě ptal, jestli chci chytat a já jsem mu odpověděl, že chci.

Proběhlo nějaké hecování ze strany hráčů Brna?

Něco jsem slyšel při rozcvičce i během zápasu, ale je to součást hokeje. Počítal jsem s tím, že to přijde a nakonec jsme brali dva body, takže jsme ti spokojenější.

Byl jste motivovanější oproti jiným zápasům?

Ne. Utkání pro mě mělo jinou váhu, ale soustředím se jen na sebe a na své výkony. Věděl jsem, že dobrému výsledku nepomohu, pokud se nebudu soustředit na svou práci a je úplně jedno, kdo stojí proti vám.

Oba góly jste inkasoval nad vyrážečku…

Kristián Pospíšil má výborný příklep a na hře NHL by mu měli rating síly střely nastavit na 99 (smích). Je tím známý a ukázal to v našem zápase. Luboš Horký má taktéž velice kvalitní střelu a byl v dobré pozici, tudíž to pro něj už bylo jednoduché.

V nájezdech jste vychytal všechny brněnské hráče. Většina volila střelu mezi nohy…

Myslím si, že za rok kluci poznali, co na nájezdech dělám. Stejně tak jsem já poznal, co dělají obvykle oni. Bylo to specifické. Snažil jsem se pouze reagovat na vzniknou situaci a nepřemýšlel jsem nad tím, kdo proti mě pojede a jaké má možnosti. Chtěl jsem chytit puk a získat nám bonusový bod.

Co pro vás znamená výhra nad Kometou?

Získaly jsme velice důležité dva body. České Budějovice také bodovaly, stejně tak Kladno. Bude to boj až do konce.

Jak stresující je, že jste kousek od play off, ale stejný kousek od baráže?

Je to zvláštní situace. Sezona se láme až na konci a každý zápas je důležitý. Není na co čekat, potřebujeme získávat body.