Během Štědrého dne jsme fanouškům v pohádkovém kabátu představili tři nové smlouvy a na Nový rok přidáváme další. Stávající kontrakt Martina Havelky byl platný do konce probíhající sezóny, ovšem nyní už má podepsanou smlouvu na další dva roky. Důrazný útočník neskrývá radost z pokračování v mateřském klubu, kde s hokejem jako čtyřletý chlapeček před dvaceti lety začínal: "Jsem strašně šťastný, že jsem mohl podepsat na další dva roky. Litvínov je klub, který mě vychoval. Hrát za něj je pro mě největší čest."

Čtyřiadvacetiletý Havelka letos naskočil do 28 extraligových zápasů, ve kterých zaznamenal jeden gól a čtyři asistence. Celkem má v nejvyšší české soutěži odehráno 141 zápasů, dalších 132 startů nasbíral v první lize. V mládežnickém věku reprezentoval, zahrál si například na mistrovství světa osmnáctek v roce 2016.

"Jsme rádi, že se klub dohodl na pokračování spolupráce s Martinem, se svým odchovancem. Věříme, že i nadále svým pojetím hry bude důležitou součástí týmu a velmi nepříjemným hráčem pro soupeře," řekl pro klubový web hlavní trenér Vervy Karel Mlejnek.

"Mám radost, že se Martin jako litvínovský odchovanec vypracoval z mládeže až do áčka, kde si svými výkony navíc řekl o novou dvouletou smlouvu. Pro ostatní kluky v mládeži to může být signál, že pokud budou dobře pracovat, ta cesta tudy opravdu vede," doplnil trenéra také generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Martinovi k nové smlouvě gratulujeme a přejeme mnoho dobrých výkonů ve žlutočerném dresu.