Jedna extraligová sezóna Vervě skončila teprve před pár dny, ale prakticky už v jejím průběhu se skládaly plány na ročník nadcházející. Klub si novou smlouvou pojistil trenéra a některé opory. Stejně tak vedení klubu s trenéry vyhodnocovali stávající opce a jejich případné uplatnění. Jedním z hráčů, u kterých k aktivaci došlo, je Nicolas Hlava.

Do litvínovské kabiny přišel osmadvacetiletý útočník vloni v květnu. Předtím si extraligový hokej zahrál také na Kladně, v Karlových Varech a v Chomutově, kde hokejově vyrostl. Za chemiky nastoupil v základní části do 50 zápasů s bilancí 15 gólů a 11 asistencí. Dalších 5 kanadských bodů (3+2) si připsal ve třech zápasech vyřazovací části. Začátek sezóny se mu povedl méně, když na první vstřelený gól čekal do osmého kola. Ani jeho trefa nezabránila porážce na ledě Komety. Naopak v závěru sezóny se rozstřílel ukázkově. V posledních pěti zápasech nasázel šest gólů, z toho tři byly v předkole play off s třineckými Oceláři.

“Uplatnění opce na Nicka je výsledkem jeho práce. První polovinu sezóny odehrál za očekáváním, ale ve druhé části, a hlavně v závěru ročníku patřil k ofenzivním lídrům týmu. Pokud na tyto výkony naváže, bude velmi platným hráčem,” uvedl k podpisu generální ředitel Pavel Hynek. „Sám Nicolas ví, že až v druhé polovině sezóny podával výkony, které se od něj očekávaly. Přesto dokázal srovnat svůj loňský počet vstřelených branek. Navíc je dalším hráčem s úzkým vztahem k regionu,“ potvrdil jeho slova také hlavní trenér Karel Mlejnek.

Sám Nick nám potvrdil, že je moc rád z pokračování v Litvínově: „Chci tu zanechat co nejlepší dojem. Už teď se těším na další sezónu a doufám, že budeme pokračovat tak, jak jsme končili základní část. Chci se zlepšovat a postupně plnit cíle, které mám dané.“

Litvínovský útočník bude už dnes od 16 hodin hostem livestreamu na instagramovém profilu extraligy. Živé vysílání můžete sledovat přímo na našem Instagramu @hcvlitvinov. V brzké době fanouškům přineseme také rozhovor s hlavním trenérem Karlem Mlejnkem a velký rozhovor o celé sezóně s generálním ředitelem Pavlem Hynkem. Sledujte nás také na Facebooku @hcvlitvinov, ať vám nic důležitého z klubu neunikne.