Kristaps Zile patří k dalším hráčům, kteří si svými výkony ve žlutočerném dresu řekli o prodloužení spolupráce na severu Čech. Pětadvacetiletý lotyšský reprezentant se letos představil v padesáti utkáních. Další tři přidal v předkole play off. Na svém kontě má 17 kanadských bodů za 2 vstřelené branky a 15 asistencí.

"Kristaps se v Litvínově rychle adaptoval. Po celý rok předváděl poctivé výkony a patřil k nejobětavějším obráncům klubu. Pracoval výborně a tím si zasloužil uplatnění opce," uvedl generální ředitel Pavel Hynek.

"Celou sezónu prokazoval vysokou a velmi vyrovnanou výkonnost oběma směry. Do obrany i v útoku. Nejen ve hře, ale i mimo led ukázal velmi dobrý charakter. Uplatnit opci na něj byla za nás trenéry jedna z priorit posezónního období," řekl také hlavní trenér Karel Mlejnek.

Samozřejmě jsme se zeptali také hráče. Kristaps Zile neskrýval nadšení: "Jsem moc rád, že mohu v týmu pokračovat. Opravdu jsem si užíval atmosféru na Zimním stadionu Ivana Hlinky, když bylo plno. Proto doufám, že jako tým předvedeme v další sezóně lepší výsledky a dojdeme i v play off dále, abychom fanouškům dělali co největší radost."