Juniorským chemikům se na pardubickém ledě podařil vstup do prvního dějství, ve kterém musel domácí brankář lovit rovnou třikrát puk ve své kleci. Skóre otevřel v 7. minutě Marek Slavík. O dvacet vteřin později překonal Borovičku Jan Vopat. A v 10. minutě zakončil povedenou první třetinu David Skuhrovec.

Ve druhé periodě se domácím podařilo snížit zásluhou Kale Costy, nicméně další branky v prostřední části nepadly a Litvínov měl nadále náskok. Ve 48. minutě domácí přidali gól, když Čermáka překonal Michal Hrádek.

V 50. minutě měly Pardubice velkou příležitost pro srovnání, když jeden z litvínovských hokejistů byl přistižen při hákování a následovalo trestné střílení, jehož se zhostil Dominik Pavlata, ale cestu za záda hostujícího gólmana nenašel. Poté přidal závěrečnou branku Tim Danielčák. Chemici mají na kontě pouze tři body, které pramení z výhry nad Pardubicemi.

Hradečtí junioři mají velmi povedený vstup do sezony. Ze tří zápasů vzešli vždy vítězně a na kontě tak mají plný počet bodů. V posledním klání s Chomutovem se Mountfieldu podařila závěrečná třetina, ve které svému soupeři nasázela tři branky. Z utkání se tedy radoval Hradec Králové výhrou 5:1 nad Piráty.