HC VERVA Litvínov

Závěr základní části se svěřencům Karla Mlejnka podařil. Po nevydařeném začátku se Verva chytila a nakonec vybojovala předkolo play off. Chemici zvítězili pětkrát v řadě a do posledního duelu půjdou s dobrým sebevědomím. Ve prospěch domácích vypovídá také bilance vzájemných zápasů, která hovoří jasně. Poslední vzájemný střet nedopadl pro Olomouc zrovna ideálně, Litvínov zdemoloval kohouty vysokou výhrou 8:1.

V pátečním klání se Litvínov utkal s vítězem Poháru Jaroslava Pouzara, s Dynamem Pardubice. Litvínovští si během čtyřiceti minut vytvořili dvoubrankový náskok, který Pardubice v závěrečné dvacetiminutovce dohnaly. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých se domácím nepodařilo najít recept na Šimona Zajíčka, zato Patrik Zdráhal se postaral o vítězný gól. „První dvě třetiny jsme odehráli velice solidně, ale i soupeř měl podle mě velké příležitosti. Po utkání to cítím tak, že ve třetí třetině Pardubice přepnuly do vyššího módu,“ uvedl po zápase trenér chemiků Karel Mlejnek.

Černožlutému kanadskému bodování vévodí Šimon Stránský (8+29) , na druhém místě je pak Giorgio Estephan (12+23) a na třetí příčce Patrik Zdráhal (16+17). V brance se trenéři spoléhají na služby Šimona Zajíčka (91,34%) a po návratu dostává prostor i Matej Tomek (92,74%), který ale nastoupil pouze do 13 zápasů.

HC Olomouc

Poslední utkání proti Třinci se olomouckým hokejistům příliš nevyvedlo. Po dvou třetinách museli dotahovat gólové manko, které Oceláři ještě v závěrečné dvacetiminutovce navýšili o dva góly. „Potřebujeme, aby hráči, kteří zůstali v sestavě, hráli na hranici svých možností, což se bohužel dnes nepodařilo. Měli jsme šanci na začátku zápasu. Kdybychom ji proměnili, možná by se zápas vyvíjel jinak,“ popisoval situaci trenér Boris Žabka. Olomouc se trápí s velkou marodkou. Proti Litvínovu by však měl být tým již téměř kompletní.

I když se Olomoučtí nemohou posunout tabulkou vzhůru, pořád hrají o lepší umístění a zejména o možnost začínat na domácí půdě.

Kanadskému bodování v Olomouci velí Jan Káňa (12+20), na druhém místě mu sekunduje Lukáš Nahodil (15+16) a na třetí příčce je Jakub Navrátil (11+11). V brance se střídají dvě jména, a to Jan Lukáš (91,73%) a Bronislav Konrád (90,13%).

Vzájemné zápasy

13. kolo, pátek 21. 10.

HC Olomouc - HC VERVA Litvínov 5:3

26. kolo, neděle 4. 12.

HC VERVA Litvínov - HC Olomouc 5:3

39. kolo, pátek 20.1.

HC Olomouc - HC VERVA Litvínov 1:8

Sestavy z posledních utkání:

HC VERVA Litvínov: Zajíček – Demel, Jaks, Freibergs, D. Zeman, Šalda, Strejček, Wesley – Kudrna, Sukeľ, Hlava – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal – Straka, Gut, Fronk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

HC Olomouc: Lukáš – Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček, Rutar, Mareš, Galvas – Plášek, Kusko, Navrátil – Olesz (A), Knotek (C), Bambula – Klimek (A), Menšík, Strapáč – Anděl, Kučera, Kucsera