Ve čtvrtek a v pátek odehrály národní týmy Lotyšska a Polska dvě přípravná utkání. V tom prvním zvítězilo Polsko 5:3 a křídelní útočník Vervy Pawel Zygmunt, který nastupoval v první formaci, si připsal vítěznou branku a jednu asistenci. Na druhé straně pro změnu v přesilovce skóroval Jānis Jaks, který nastupoval v obranném páru s Kristapsem Zilem. V pátečním střetnutí potom zvítězilo Lotyšsko 2:0, kapitánem vítězů byl v tomto zápase obránce Ralfs Freibergs, Jaks se Zilem do utkání nezasáhli.

Příprava reprezentačních výběrů

Příprava Lotyšska na mistrovství světa pokračuje 22. a 23. dubna dvěma zápasy ve Velké Británii, o týden později potom dvojzápasem na domácím ledě proti Švýcarsku. Světový šampionát ve finském Tampere a lotyšské Rize startuje 12. května, domácí Lotyši do něj vstoupí utkáním proti Kanadě. Zápas české a lotyšské reprezentace je potom na programu v pondělí 15. května.

Polský národní tým čekají v příštím týdnu dvě přípravná utkání proti Slovinsku, další týden potom proti Maďarsku. Mistrovství světa divize IA začíná 29. dubna, kdy Polsko vyzve Litvu.

Na svou letošní premiéru v dresu české hokejové reprezentace čeká Šimon Stránský. Dočkat by se měl ve dvojzápase v Německu 13. a 15. dubna. Příprava českého národního týmu potom pokračuje dvěma domácími zápasy proti Slovensku (20. a 21. dubna v Porubě) a za další týden v Rakousku (27. a 29. dubna). 

Slovenská reprezentace, se kterou se připravují útočníci Matúš Sukeľ s Andrejem Kudrnou a brankář Matej Tomek, odehraje před mistrovstvím světa osm přípravných utkání. 14. a 15. dubna je čekají zápasy ve Švýcarsku, potom výše zmíněné střetnutí s českým národním týmem, o týden později doma s Německem (28. a 29. dubna) a nakonec těsně před startem světového šampionátu zápas v Rakousku (4. května) a o dva dny později domácí odveta proti stejnému soupeři (6. května).