Finský trenér českého národního týmu Kari Jalonen nominoval na první část přípravného kempu před mistrovstvím světa 2023 v Rize a Tampere celkem 27 hráčů. Mezi 15 útočníky figuruje také litvínovský Šimon Stránský, který se zúčastní soustředění v Plzni a dvou přípravných utkání v Německu. V realizačním týmu reprezentace pak figuruje i trenér brankářů Zdeněk Orct.

Svůj přípravný kemp, byť označený jako neoficiální, zahájili v Bratislavě také naši východní sousedé. Jejich kanadský kouč Craig Ramsay po delším čase pozval také Andreje Kudrnu. Litvínovského útočníka, který byl střeleckým lídrem chemiků v celé sezóně. "Už před pár lety jsme si říkali, že je z něj potřeba dostat víc. Za poslední roky se z Andreje stal komplexnější hráč s dobrými parametry. Měl také výbornou hru v oslabeních," uvedl pro web slovenského hokeje na adresu litvínovského střelce Craig Ramsay. "Jsem rád, že můžu vidět kluky v týmu i okolo něj. Pozvánku jsem úplně neočekával, ale delší dobu jsem doufal, že by ještě mohla přijít. Teď jsem tady a udělám maximum, abych se probojoval do nominace na MS. To je důvod, proč je tu každý z nás," neskrýval radost z nominace Andrej Kudrna.

Ze severních Čech necestoval do Bratislavy sám. V kempu jsou také jeho spoluhráči - kapitán Vervy Matúš Sukeľ a brankář Matej Tomek. Včera zahájil přípravu také výběr Lotyšska, ve kterém nechybí obránci Ralfs Freibergs, Jānis Jaks a Kristaps Zīle.

V reprezentaci se představí také útočník Pawel Zygmunt, kterého s národním týmem Polska čekají 6. a 7. dubna dva přípravné zápasy právě proti Lotyšsku. Od 29. dubna pak začíná mistrovství světa divize I skupiny A v britském Nottinghamu. 

Všem litvínovským zástupcům držíme palce a přejeme, ať se jim v národních týmech daří.