Náročný program útočníku Vervy nevadí, rozdíly mezi Tipsport extraligou a Chance ligou však viděl už na začátku duelu. „Je dobré, že jsem byl rozehraný, ale tady to je o nějaký level výš. Kluci jsou rychlejší a silnější. Celkově i hra. První dvě střídání, a pak si člověk už zvykne,“ popisoval Jícha.

Pouhý den po vypadnutí s Litoměřicemi se ihned přesunul do Pardubic, kde se aktivní hrou prezentoval v prvním semifinále. „Věděl jsem, že tu mám střídavé. Kdyby se vypadlo, že bych sem šel, ale jak jsme vypadli, volali mi po zápase. Hned jsem se zabalil a jel. Zápasů jsem měl už sedm v semifinále a teď to je ještě rychlejší. Musím to ale nějak zvládnout, makat na sto procent a dát do toho všechno,“ ví šestadvacetiletý útočník.

Hned v desáté minutě prokázal své kvality a po vybojování puku na zadním mantinelu slavil asistenci na úvodní trefě. „To je můj styl, bruslení, napadat a vybojovat puky. Pak se to výborně odrazilo k Abdymu (Jindřich Abdul), ten to výborně vyjel a prostřelil,“ popisoval celou akci.

I přes vyrovnaný průběh utkání ale slavily první bod po otočce Pardubice. „Je to škoda, ale Pardubice hrály opravdu dobře. Byly hodně v útočném pásmu, to musíme zlepšit. Hrát více u nich a nenechat je hrát u nás, protože tam jsou fakt silné.“

Ani tak ale neskrývá ambice a s týmem chce v play off dojít co nejdále: „Kdo by si nechtěl zahrát semifinále v extralize? Doufám, že to tady s kluky zvládneme a dojdeme do finále,“ dodal Josef Jícha nakonec.